Reünie geslaagd

Na de Sukkot ontstond de gedachte om aan het einde van december een week te reserveren om gelegenheid te bieden aan de families, die dan in onze gedachten kwamen en in onze huiskamer pasten, uit te nodigen voor een meerdaags verblijf.

Dát pakte geslaagd uit. Een ons goed bevriende familie zou juist in die periode vrienden en familie in Nederland bezoeken. Hen leek het fijn om de andere families die wij gezamelijk kennen eveneens te ontmoeten,als zij oppas konden vinden voor hun dieren wanneer zij weg waren. Want de geiten moesten wel twee keer per dag worden gemolken, gevoed en de kippe-eitjes uitgehaald. Die oppas kwam er.

De genodigden konden in verband met werk en verplichtingen alleen de weekenden die beiden langer konden vanwege de verplichte christelijke feestdagen.

Er kwamen logee’s, er was elders een vakantiehuis geboekt en op het erf stond een meegebrachte caravan. Met enige flexibiliteit kan er veel met weinig.

We kunnen niet anders zeggen dat het door allen met plezier werd beleefd. Geen onvertogen woord in het volle huis. Plezier, ernst, diepte in uitwisseling en naderbij komen. Nieuwe vriendschappen werden aangeknoopt. Dit keer en opnieuw waren we allen doordrongen van het feit dat we door YHVH tot dat ene huis horen waarvan Hij de volheid voor ogen heeft.

Op het eerste weekend deelde een echtpaar over het onderwerp Aanbidding en daar de gevaren van. Na de inleiding werd er open van gedachten gewisseld hierover, want laten we eerlijk zijn, er zijn liedbundels die echt doorgenomen moeten worden vanwege de bijbelse waarheid en bepaalde liederen geschrapt. We worden opgeroepen waakzaam te zijn om bekwame wachters te worden.

Afgewisseld met gezamelijk eten maken, uitwisseling van gedachten,spelletjes en  gezamelijke bbq voegde het zich allemaal vanzelf en de sfeer was plezierig van groot naar klein. Het tweede weekend gaf eveneens logee’s en daggasten op de shabbat. Het doel van een tijd langer dan een paar uur op een shabbat, geeft mogelijkheid om elkaar veel beter te leren kennen. Bij beter kennen groeit vertrouwen en dan kan het bouwen beginnen met de talenten die we allen hebben. Bouwen geeft een fundament dat anderen dragen kan.

Wij vanuit ons huis zien zoveel rijkdom in YHVH’s zegen Die aanzet en ondersteunt in het nader leren kennen en onderling vertrouwen. Geen zelfbenoemde leiders, maar werken met elkaar, zodat Hij transparant het bouwwerk maakt. We genieten ervan hoe Hij dat al de jaren doet, sinds wij ons huis openstelden.

Frappant is dat de mensen die we nu kennen zo ongeveer sinds 2016 deelnemen aan de spontane ontmoetingen hier en elders. Terwijl andere initiatieven vaak na twee jaar stopten. In een gezamelijk gesprek vernamen we dat het een feit is dat als het niet vruchtbaar blijkt, het na twee jaar gedaan is. Dit hadden we nog niet van niemand gehoord. Dus twee jaar wil Abba mensen met elkaar inzetten en zonder vrucht haalt Hij bepaalde mensen er weer van af. Héél bijzonder en goed om daarvan bewust te zijn!

De tweede shabbat hebben we het gehad over Israel:
We lezen over de Heilige Israels, Yeshua Die eveneens Israel wordt genoemd.
Wie is Israel en wat is de taak van dat Israel?
Wie zijn wij?
Wie, wat, waar,
Genesis 32:27-30
Genesis 46: 1 -7
Ezechiël 37 vanaf vers 15 Jesaja 11:12
1 Corinthe 10
Jacob 1:1-5

Over het bovenstaande kregen we samen een boeiend gesprek. het blijkt dat er elders ook veel over geredetwist wordt, maar wanneer we het Woord van YHVH laten spreken en mensen zelf gaan onderzoeken is het samen delen een bemoedigende zegen.

Na de shabbat ging iedereen weer op huis aan. Het was allemaal goed verlopen en voor herhaling vatbaar.

Alle eer aan YHVH!

NB. Omwille van privacy geen foto’s van personen.

Samen

2 gedachtes over “Reünie geslaagd

  1. Shalom,

    Wat een mooi verslag van een geslaagde reünie!

    Graag zouden wij ook met meer mensen in contact willen komen, bij ons in de omgeving kennen wij er niet veel die op dezelfde manier geloven als wij. Wij wonen in Enschede en zijn best bereid om wat verder te rijden als we maar weten waarheen. Als er weer iets georganiseerd wordt, bijv. ook op de Sabbath, kan ik dan ook een berichtje krijgen?

    Hoop van jullie terug te horen. Groetjes Haiko en Irma Bosscher

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s