De zevende Picknick, kinderen van één Vader…

Recentelijk hebben we de zevende Picknick met elkaar gehad in de huiskamer van l’Chaimtolife te Meppel. l’Cahimtolife is een project waar Lammie Lassche handen en voeten aan geeft.

24900193_1948832855358252_9053422469945920230_n

Er waren diverse mensen die afzegden. Ondanks de afgegeven code Oranje hadden anderen de moed om toch te komen. Het werd een zeer gezegend samenzijn, waarin We tijdens en achteraf na evaluatie constateerden dat bouwen ontmoeten betekent en waarin we de gelegenheid krijgen diepere lagen te durven delen. Uitgangspunt vandaag was opnieuw dat we vanuit identiteit als verloste Israëliet, die we in Yeshua zijn de eenheid bewaren kunnen ondanks de verschillen. Verschil in achtergrond, persoonlijke levensregels, tussentijdse inzichten. Boeiend om zo in vertrouwen dat sprankelende van de groeiende eenheid te zien ontvouwen. We deelden met elkaar hoe we in zaken stonden, hoe we het hoofd boden aan uitdagingen in het leven. We vertelden de doorgegeven woorden van Hanoch Young en Ephraim Frank aan elkaar. Bijzonder was dat er twee mensen bij waren die uit een andere cultuur binnen Bney Yosef kwamen. Een zuster uit Suriname en uit Korea,beiden zijn opgestaan in hun identiteit als medebruger en huisgenoten van het huis YHVH’s. Dán zien we te meer dat het de Vader gelegen is dat we uit de vier windstreken tot indentiteit van verloste Israeliet mogen komen en erin opstaan om ernaar te gaan handelen. Na afloop bezochten we de winkel van Lammie Lassche waarvan de opbrengst ten goede komt aan de overlevenden van de Holocaust in Israël. Efeze 2 Geen vreemdelingen en bijwoners meer, maar medeburgers en huisgenoten in het huis van de Vader.

We maakten geschiedenis om juist daar op die plaats samen te komen als Israelieten uit de natiën door Yeshua.

Opnieuw hebben we gezien dat de zegen van Abba erop rust.

 

 

24910021_1948832958691575_8809900252680790623_n

In het hoekpand op bovenstaande foto is de winkel van l’Chaimtolife gevestigd. het bijzondere van deze winkel is dat het voor de tweede wereldoorlog bewoond werd door de joodse familie Goldsteen. Op onderstaande link wordt uitgebreider over de familie Goldsteen en Lammie Lassche beschreven: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/102396/Stukje-Joodse-geschiedenis-van-Meppel-herleeft-met-nieuwe-winkel

Verslag: Hadassah, foto’s van YahnathanH.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s