Groet op de Achtste dag

Shalom Mede-Israëliet,
Als iemand mij zou vragen welke van de oude profeten mij het meest heeft beïnvloed met betrekking tot het begrip van de twee huizen van Israël, zou ik antwoorden: “Hosea”.
In 1985 verlieten Rimona en ik Israël om mijn familie in de Verenigde Staten te bezoeken. We hadden twee redenen om te gaan, we wilden thuis bevallen (omdat ze zwanger was van ons eerste kind), en ten tweede hoopten we Hosea’s boodschap te brengen aan de geestvervulde niet-Joodse gelovigen over de mogelijkheid dat zij de “verloren schapen van het huis van Israël”. Zo lanceerde deze periode ons in het gezinsleven, niet alleen wij tweeën en onze baby, maar ook de gemeenschap van gelovigen met wie we waren en die in onze gedachten van “Israël” waren. Ik wist niet dat het proces om niet-Joodse gelovigen in Jezus ervan te overtuigen dat sommigen van hen werkelijk van de verloren schapen van Israël zouden kunnen zijn, veel zou lijken op Rimona’s tien uur durende arbeid bij de geboorte van onze zoon.
Kort na onze aankomst in de Verenigde Staten kreeg ik echter de kans om deel te nemen aan een conferentie in een plaats genaamd Bowen’s Mill in de staat Georgia.
De Geest leidde me naar het eerste hoofdstuk van Hosea en toen ik begon te lezen, nam het vuur van YHVH’s Geest het over.
De boodschap die ik had gebracht was niet van mij, maar van onze Verlosser. Ik beefde nog steeds toen ik het podium afliep om me bij de ongeveer 200 mensen aan te sluiten die rond marcheerden en een lied zongen dat ik nog nooit eerder had gehoord:
“Ik wil Israël zien marcheren, ik wil de roep van het koninkrijk horen. Ik wil Sions berg beklimmen, ik wil het grote Babylon zien vallen. Ik wil Jezus zien regeren op de koninklijke troon van koning David; Oh, zal dat geen heerlijk gezicht zijn om te zien, wanneer Israël marcherend naar huis komt”.
Tranen van blijdschap stroomden over mijn gezicht. Het was inderdaad een onvergetelijke ervaring! Een paar maanden later overspoelde me een soortgelijk gevoel van vreugde, toen ik mijn eerstgeboren zoon in de palmen van mijn handen ving, toen hij deze wereld betrad.
Zijn geboorte viel toevallig op de eerste hoge feestdag van Succot, en zijn Brit op de achtste dag van het Feest. Deze speciale dag herinnert me er altijd aan wanneer we onze succah zullen verlaten, het vlees afwerpen, in wat een soort “tweede besnijdenis” voor ons zal zijn. Dus, met Shmini Atzeret vlak voor ons, en terwijl je de geïmproviseerde structuur genaamd succah bekijkt, neem even de tijd en lees psalm 139, met speciale aandacht voor vers 13b. In het Engels staat er: “Je weefde me [of bedekte me] in de baarmoeder van mijn moeder”, maar in het Hebreeuws staat er letterlijk: “Je hebt van mij een succa in de buik van mijn moeder gemaakt”. Chag Same’ach.
In Yeshua’s verzoenend leven, Efraïm en Rimona
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s