Centreren op ons doel

“Shalom Israelvrienden,

Onlangs tijdens onze gezamelijke zoomdiscussie werd er een vraag gesteld met betrekking tot de massale aandacht voor de Amerikaanse grondwet die momenteel christenen en messiaanse gelovigen in de Verenigde Staten bezighoudt. De Republiek van de VS is gebaseerd op joods / christelijke waarden, statuten en verordeningen. Deze principes van vrijheid hebben hun wortels specifiek in de Torah van Mozes. Een groot deel van de christelijke bevolking in de Verenigde Staten leeft echter niet naar wat er in die heilige geschriften staat, en heeft er zelfs voor gekozen om ze te verwerpen onder de doctrine van “niet onder de wet zijn”.

Dus in deze tijd, waarin het zoeken naar gerechtigheid in de ogen van Amerikaanse gelovigen groots opdoemt, moet de vraag worden gesteld: “Kan wetteloosheid wetteloosheid bestrijden?

Is er een gebrekkige basis in de goddelijke motivaties van degenen die onrecht en onrechtvaardigheid in de VS proberen te corrigeren, en heeft dat invloed op het potentieel voor een succesvol resultaat …? ” Bedankt, Kay B. voor het vragen! Om dit punt nog schrijnender te maken, voegde Kay nog een vraag toe, waarbij hij uit Marcus 3:23 citeerde: “Hoe kan Satan Satan uitwerpen?”

Ik zou nog een punt willen toevoegen dat naar voren kwam tijdens de bijeenkomst van deze week.

Efraïm

Hoe zit het met de rol van de Efraïmieten, die in deze tijd eveneens de Amerikaanse identiteit nastreven in plaats van hun eigen voorouderlijke identiteit?(1)

Herstel

Wat is belangrijker in deze dagen van het herstel van het hele huis van Israël dan de eeuwige verbonden en beloften die nog vervuld moeten worden?

Afleiding

Met betrekking tot het Huis van Israël in de naties, vooral in de VS, had Rimona een paar dagen geleden een woord: “afleiding”.

Reden van omwenteling?

Is het mogelijk dat de hele omwenteling die op dit moment de wereld overspoelt, in feite bedoeld is om uiteindelijk de mensen van YHVH te verzamelen en Zijn eeuwige koninkrijk op de aangewezen locatie op te richten? Laten we niet vergeten dat tijdens de voorbereidingen voor een tijd van rampspoed (hongersnood) in Egypte, van onze voorvader Jozef werd gezegd dat hij ‘in grote hoeveelheden graan had opgeslagen, als het zand van de zee …’ (Gen. 41:49) . Dit roept de belofte op aan zijn vaderen dat hun zaad zou zijn “als het zand van de zee”.

Onherroepelijke belofte

Het is geen toeval dat het vers dat volgt op Jozefs ‘inzamelingsactie’ de geboorte vermeldt van zijn twee zonen, op wie de bovenstaande onherroepelijke belofte betrekking had.”

Vertaald uit Engels en met dank aan Ephraim en Rimona Frank: https://etzbneyosef.blogspot.com/2020/12/focusing-our-aim.html

  1. Is deze vraag toepasselijk op Efraïmieten in andere landen?

Een gedachte over “Centreren op ons doel

  1. Helemaal juist opgemerkt. Het is bedoeld om ons los te maken van de ‘christelijke’ wereld en ons te maken tot Isra’elieten die op Yerushalayim gericht zijn. Zie Jer. 51:50b “Al zijn jullie nog ver van huis, noem de naam van YHWH, richt je gedachten enkel op Yerushalayim.” (NBV)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s