Elijah en de Pesach inzameling

Ik ben het artikel aan het lezen wat Ephraim en Rimona ons stuurde en halverwege vind ik een aantal zinnen die precies de punt op de i zetten voor deze tijd:

Na een reis van veertig dagen kwam hij aan bij Horeb, precies de plaats waar de gedenkwaardige gebeurtenis plaatsvond die Elia hoopte na te spelen: de geboorte en wedergeboorte van het volk van Israël. Echter, YHVH Zelf bewees aan Elia dat alle typische manifestaties van Hemzelf: vuur, aardbeving en wind, vergelijkbaar met degene die Hij had gebruikt bij de oprichting van de natie, niet meer relevant waren. Hij verwachtte dat Elia de boodschap van “een zwak geluid van stilte” zou begrijpen, volgens het letterlijke Hebreeuws (ref. 1 Koningen 19:11-12). (Jesaja 30:15: “Want zo zegt YHVH Elohim, de Heilige van Israël: ‘In terugkeer en rust zult u worden gered; in rust en vertrouwen zal uw kracht zijn. Maar u wilt niet'”.) Elia echter, begreep het niet. Elia verlangde nog steeds naar het grote drama en werd ontslagen.

Jesaja 30:15 “Want zo zegt YHVH Elohim, de Heilige van Israël: ‘In terugkeer en rust zult u worden gered; in rust en vertrouwen zal uw kracht zijn. Maar u wilt niet'”

https://etzbneyosef.blogspot.com/2023/04/elijah-and-passover-ingathering.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s