Bemoediging aan de verstrooiden

Shalom Mishpacha (familie),

In 1 Korintiërs 13:13 lezen we” “Maar nu blijven geloof, hoop, liefde, deze drie; maar de grootste hiervan is liefde” Ja, liefde mag dan de grootste zijn, maar zonder geloof zouden we Hem niet kennen die liefde is. Maar we kunnen natuurlijk niet zonder hoop, dat is het steunpunt dat de andere twee in evenwicht houdt en ze samenbindt als een drie-strengend koord. In 2 Korintiërs 4:18 zegt Paulus: “…terwijl wij niet kijken naar de dingen die gezien worden, maar naar de dingen die niet gezien worden; want de dingen die gezien worden zijn tijdelijk, maar de dingen die niet gezien worden zijn eeuwig”.

Hoop is een voor de hand liggend ingrediënt dat moet worden toegepast op alle toekomstige onvervulde profetieën. “…hoop die gezien wordt, is geen hoop; want waarom hoopt men ook op wat men ziet? Maar als we hopen op wat we niet zien, wachten we er volhardend op” (Romeinen 8:24-25).

Doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en standvastigheid zijn drie eigenschappen die hoop vergezellen.

Wat dat betreft, verlangen velen ernaar om deze hedendaagse geschriften/profetieën met betrekking tot het herstel van het hele huis van Israël te zien gebeuren, en om Aliya te kunnen maken naar de ons beloofde landen. In het licht van al het bovenstaande wil ik graag een “homilie” delen die in de jaren 1890 werd geschreven door F. B. Meyer*, die destijds geloofde in YHVH’s trouw aan Zijn verbonden en beloften aan Israël. Zijn toespraak was ontleend aan de profeet Jesaja 14:1 “… de HERE (YHVH) zal zich over Jakob ontfermen en opnieuw voor Israël kiezen”

“Israël is de spil waar de geschiedenis van de wereld om draait. We kunnen de trend van gebeurtenissen niet begrijpen totdat we dit weten. Zoals het was in de dagen van Jesaja, zo is het nu. Toen werden de opkomst en ondergang van Babylon bepaald door de geschiedenis van de mensen die haar koningen zo enorm verachtten. Israël had straf nodig, en Babylon werd opgericht om de roede van Gods wraak te zijn. De kostbare waarheden die aan Israël waren toevertrouwd, moesten over de hele wereld worden verspreid, en het uitverkoren volk werd in ballingschap naar Babylon gevoerd en verspreid over dat uitgestrekte rijk. Toen zeventig jaar waren vervuld en de tijd rijp was voor hun herstel in hun eigen land, viel Babylon onder de Meden en Perzen, en Cyrus tekende het edict voor het herstel van Israël. Het lijdt dus nauwelijks twijfel dat de bestaande complicaties van Oost-Europa nooit zullen worden opgelost totdat het uitverkoren volk het land terugkrijgt dat door een verbondsbelofte aan Abraham is gegeven, en daar een vrij en onafhankelijk koninkrijk vestigt. Maar de praktische les is dat God Zijn volk op Zijn hart draagt en dat Hij altijd bezig is met het manipuleren en besturen van menselijke aangelegenheden voor hun [ons] welzijn. Hij heeft een hekel aan wegleggen. Hij moet Zijn beloften houden die Hij ons in Jezus (Jesjoea) heeft gedaan. O teruggevallene, wat een troost is hier voor u! Israël had zeker haar uiterste best gedaan om de liefde van God te vervreemden en zichzelf uit Zijn liefdevolle gunst te verwijderen. Maar zie hoe Hij medelijden had en haar opnieuw koos. Moed scheppen! Hij zal u herstellen, zoals eerst, en u zegenen, en u weer op de oude plaats van gunst en voorrecht plaatsen. “Keert tot Mij terug, en Ik zal tot u terugkeren, zegt de Heer der heerscharen.”

*Uit “Our Daily Homily”, gepubliceerd in 1898 en heruitgegeven door Forgotten Books (2012).

Giet geloof uit, voeg hoop toe, en roer in liefde, kook in de oven van ervaring en als het volledig gebakken is, laat het afkoelen en neem het dan in tot je vol zit, maar vergeet niet te delen met anderen.

“Ook voor jou, vanwege het bloed van Mijn verbond met jou, heb Ik je gevangenen bevrijd uit de waterloze put. 12 Keer terug naar de vesting, o gevangenen die hoop hebben; Vandaag verklaar ik dat ik u dubbel zal teruggeven. 13 Want Ik zal Juda buigen als Mijn boog, Ik zal de boog vullen met Efraïm. En ik zal uw zonen ophitsen, o Sion, tegen uw zonen, o Griekenland; En Ik zal je maken als het zwaard van een krijgsman” (Zacharia 9:11-13).

Hebreeuws inzicht in Parashat B’shalach Engels https://etzbneyosef.blogspot.com/2023/02/the-peculiarities-characterizing.html

Hebreeuws https://uruhaeevrim.blogspot.com/2023/02/17-16.html

Sjabbat Sjalom.

Ephraim and Rimona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s