Met vreugde heb ik onderstaande video gekeken en beluisterd, alwaar Daniël Peyron de uitleg deed naar aanleiding van parasha Vayetze. Lokatie was de Messiaanse Gemeente Zeeland.

Informatie delen met anderen zonder het zelf te hebben gezien, vind ik persoonlijk niet getuigen van verantwoordelijkheid voor de ander.

Daniël en zijn vrouw Jolanda leerden wij kennen via een weekend waar zij samen een bijbels feest georganiseerd hadden. Het bijzondere er bij komend was dat tijdens een video gesprek met ondermeer Francois X. een broer in Yeshua, die samen met ons op het eerste Congres op de bergen van Efraïm aanwezig was in 2015, en Francois ons vertelde dat Daniël een goede vriend van hem is. Hoe klein is de wereld en hoe wonderlijk zijn Abba YHVH’s wegen! Afgelopen sukkot mocht ik met Daniël een workshop geven over de twee huizen van Israel.

De manier waarop Daniël het presenteerde en het onderwerp bracht bij mij diepe vreugde.
Het is een verhoring op gebed dat er méér mensen op (zouden) gaan staan in de schriftuurlijke identiteit en ruimte krijgen om dit dujdelijk uit te kunnen leggen aan hen die erom vragen en zij die hongeren.
Want ontdekken dat wij Israëliet naar de belofte zijn, is het begin, maar het kunnen verwoorden vanuit het hartsverlangen van de Vader is pas na enige tijd en voorbereiding de volgende stap.
Wanneer het YHVH’s tijd is om te gaan delen, zijn wij voldoende toegerust en zullen wij gaan zien, dat ondanks tegenstand, dat ook zal komen, er gebouwd wordt door Vaders Hand- psalm 127.
 
Geraakt werd ik ook door de aangehaalde tekst uit Joh_11:54  Yeshua/Jezus dan wandelde niet meer vrijelijk onder de Joden; maar ging van daar naar het land bij de woestijn, naar de stad, genaamd Efraim, en verkeerde aldaar met Zijn discipelen.
 
De uitleg van Daniël gepaard gaande met een powerpoint, was eenvoudig te volgen. Ik hou ervan als iemand verbanden weet te leggen tussen wat geweest is en wat komt. Dat deed Daniël veelvuldig waarmee ik deze uitleg over dit onderwerp van harte aanbevelen kan!
Ik heb mijn dank zowel aan Willem Dane als aan Daniël Peyron doorgegeven en de eer van de Bouwer aan YHVH.
En zeg de kinderen Israels dat zij voorttrekken – Ex 14:15

 

De presentatie van Daniël Peyron in MGZ:

https://youtu.be/JceIVLgc6Rw

Korte samenvatting van Daniël zelf op zijn website:
 
Boeken Daniël en Jolanda Peyron: https://www.emethboeken.nl/
 
 
@Hadassah
 
 
 
NB De foto maakte ik toen wij met de deelnemers aan het Congres Bney Yosef National Silo bezochten.       Op een gegeven moment was daar zo’n stille samenspraak, waarvan men direct weet                                        dat Hij Zijn gedachten delen wil..een kostbare ervaring.
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s