Het teken en de wereldgebeurtenissen

In een recente bijeenkomst werd de vraag gesteld wat het teken was van de komst van Yeshua. Als reactie werd erop gewezen dat Jesjoea specificeerde wat dat teken zou zijn in Mattheüs 24:14:

“En dit evangelie van het koninkrijk zal in de hele wereld worden gepredikt tot een getuigenis/teken voor alle naties, en dan zal het einde zijn”.

Maar is het “teken” van Zijn komst “slechts” de prediking van het Evangelie van het Koninkrijk aan de hele wereld, of bestaat het “teken” ook uit wereldgebeurtenissen die plaatsvinden terwijl deze heerlijke boodschap in alle volkeren wordt verkondigd?

Misschien gaan ze allebei hand in hand en zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden, want als we verder lezen, van vers 15 tot 29, zien we Yeshua de “uitverkorenen” of de geroepenen aanspreken, met betrekking tot die dagen en waarschuwend dat dit overblijfsel niet mag worden misleid (vers 24). Yeshua waarschuwde dat deze verdrukking in de eindtijd catastrofaal van aard zal zijn, zozeer zelfs dat niets in het verleden of in de toekomst ermee te vergelijken zal zijn (v.21). Het is de toorn van het Lam – de Zoon van Elohim, die deze pijnlijke periode zal uitvoeren. Hij zal over elk aspect waken. De Parasha van deze week, met zijn opsomming van de vloeken, geeft een nauwkeurige indicatie van wat er aan de horizon kan zijn. De beker van ongerechtigheid moet vol zijn voordat Yeshua hem neemt en uitgiet, net zoals het onkruid en de tarwe ook tot volle rijpheid moeten komen voordat de Heer van de Oogst de eerste eruit haalt om te worden verbrand. Jaren geleden kwam ik een overdenking tegen over de oorzaak van de verdrukking, en dat is de bijeenkomst van het overblijfsel dat reageert op het Evangelie van het Koninkrijk.

Zoals in de tekst van Mattheüs staat, zijn de uitverkorenen voorbestemd om door deze beroering te gaan. De uitverkorenen van Elohim huisvesten Zijn Koninkrijk in zich, waarvan de aard Yeshua’s Licht is. Zij zijn niet degenen die de vloeken over de naties voltrekken, integendeel, zij leren wat het betekent om onder die omstandigheden een levend offer te zijn.

Hoewel ze onderworpen zijn aan de verschrikkelijke omstandigheden om hen heen, worden ze getroost door een levende hoop. Ze leren uit de eerste hand wat de apostel schreef in Galaten 2:20: “Ik ben met de Messias gekruisigd, en ik leef niet meer, maar de Messias leeft in mij” (Galaten 2:20). de realiteit van Yeshua’s aanwezigheid zal zo intiem en tastbaar zijn, het zal zijn alsof je Hem van aangezicht tot aangezicht ziet. Deze periode is het grootste uur van Yeshua. De tijden van de heidenen \ volkeren naderen hun einde, en wat van Hem was geprofeteerd, voordat Hij in deze wereld werd geboren, staat op het punt te worden vervuld, dat wil zeggen om het eeuwige koninkrijk in het huis van Jacob op te richten (ref. Lukas 1: 33), en om het oude volk van Zijn Vader, de stammen van Zijn erfenis, te herstellen. Hij zal ze uit de naties halen en ze terugbrengen naar hun beloofde land. Hij zal alles vervullen wat over hen is gezegd in de geschriften van oude profeten.

Israël zal zijn waartoe ze geroepen waren – een eerstgeboren natie die de rest van de naties zal respecteren en eren, niet vanwege wie ze in zichzelf zijn, maar vanwege de glorie die op hen rust.

De Haftara-lezing van deze Sjabbat beschrijft het goed: “Sta op, schitter, want uw licht is gekomen en de glorie van YHVH is over u opgegaan. Want zie, duisternis zal de aarde bedekken en diepe duisternis de volken; maar YHVH zal over u opgaan, en zijn glorie zal over u verschijnen. … En volken zullen naar uw licht komen, en koningen naar de glans van uw opkomst” (Jesaja 60:1-3).

Het bovenstaande wijst er heel duidelijk op dat in een tijd van diepe duisternis, het licht van het Koninkrijk zal “opgaan”. Als gevolg hiervan zal het in oorlog zijn met het koninkrijk van de duisternis. Yeshua zal geen van de vloeken tegenhouden die het gevolg zijn van ongerechtigheid en rebellie, zelfs niet door enkele van de tien plagen van Egypte opnieuw in te voeren (zie Deut. 28:60; Openb. 16).

Onze hemelse Vader geeft ons de tijd om onze zaakjes op orde te krijgen en ons voor te bereiden op de turbulente dagen die voor ons liggen (“Jacob’s Trouble”, Jeremia 30:7). Dit vereist een verdieping van ons begrip van wat het betekent om ondergedompeld te zijn in het lichaam van de Messias. “Want door één Geest zijn we allemaal gedoopt/ondergedompeld in één lichaam, of het nu Joden of Grieken zijn, of het nu slaven of vrijen zijn, en we zijn allemaal gemaakt om uit één Geest te drinken” (1 Korintiërs 12:13).

De wereld daarentegen biedt ons een verscheidenheid aan “mixdranken”. Het is tijd om op te staan ​​van de tafel van de demonen en aan te leunen aan de tafel met Yeshua, net zoals de discipel, die op Zijn borst leunde.

https://etzbneyosef.blogspot.com/2022/09/the-sign-and-world-events.html

Een gedachte over “Het teken en de wereldgebeurtenissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s