Voorbereiding voor afscheiding

“…..Een andere methode om ons uit onze comfortzone te schudden wordt gezien in situaties waarin broeders in opstand komen tegen broeders, in de vorm van uitbarstingen van vijandschap, twist, jaloezie, haat en moord (vooral met de tong). Daarom vraagt ​​Jacobus ons in zijn brief om te bidden om wijsheid. We leven in een tijd waarin we de wijsheid van boven hard nodig hebben. We moeten ook onze zintuigen oefenen om onderscheid te maken tussen goed en kwaad, zoals vermeld in Hebreeën 5:14 (vooral met betrekking tot onze eigen gedachten). Jakobus richt zich juist tot deze zaak in zijn brief aan de twaalf stammen van Israël: “Als iemand van u wijsheid mist, laat hij dan vragen aan Elohim, die aan allen royaal en zonder verwijt geeft, en het zal hem worden gegeven” (1:5 ). De brief van James lijkt zich de hele tijd op dit onderwerp te concentreren. Zonder deze wijsheid zullen we niet in staat zijn om te onderscheiden wat van de Geest van YHVH is en wat van de geest van deze wereld is (dat wil zeggen, dat wat van de duivel is). We moeten echter in geloof vragen, en zonder twijfel, anders worden we heen en weer geslingerd en gedreven als de golven van de zee en eindigen we met niets anders dan dubbelzinnigheid en worden we onstabiel in al onze wegen (ref. Jakobus 1:5- 8). Hoe komt het dat we in deze toestand belanden? Hier is het antwoord van James op de bovenstaande vraag: “Je hebt lust en hebt niet. U moordt en begeert en kunt niet verkrijgen. Je vecht en voert oorlog. Toch heb je het niet omdat je het niet vraagt. U vraagt ​​en ontvangt niet, omdat u verkeerd vraagt, om het aan uw genoegens te besteden. Overspelers en overspelige vrouwen! Weet je niet dat vriendschap met de wereld vijandschap met Elohim is? Wie daarom een ​​vriend van de wereld wil zijn, maakt zich een vijand van YHVH. Of denkt u dat de Schrift tevergeefs zegt: ‘de Geest die in ons woont, smacht naar jaloezie? Maar Hij geeft meer genade. Daarom zegt Hij: ‘YHVH weerstaat de hoogmoedigen, maar schenkt genade aan de nederige.’ Onderwerp u daarom aan Elohim. Weersta de duivel en hij zal van je wegvluchten. Nader tot Elohim en Hij zal tot jou naderen. Reinig uw handen, zondaars; en zuiver je harten, dubbelzinnigen. Treur en rouw en huil! Laat je lach veranderen in rouw en je vreugde in somberheid. Verneder u voor de ogen van YHVH, en Hij zal u verhogen’” (Jakobus 4:2-10).

…..”

https://etzbneyosef.blogspot.com/2022/06/prepare-for-separation.html

Een gedachte over “Voorbereiding voor afscheiding

  1. Shalom Hadassah,

    Dank voor deze bemoediging. Laster is echt heel gemeen, we ervaren het aan den lijve, maar erop vertrouwen dat JaHWeH zijn Geest daar dwars doorheen de waarheid kan laten zien aan de mensen die echt willen weten. We hoeven ons niet te verdedigen, Hij zal uitzuiveren. Moeilijk, maar waar en de enige juiste weg.

    Shalom, Liset

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s