Afgelopen week luisterden en keken wij naar een video waar wij opnieuw door versterkt en tevens bepaald werden bij onze opgroeiende kinderen, tieners en jongvolwassenen.

Vanaf 50.33 minuten delen Ephraim en Rimona over het voorbeeld van de ouders aan hun volgende generatie gevolgd door Al McCarn die een prangend onderwerp naar voren brengt op 58 minuten, dat er jaren geleden op Youth Camp Yeshua, bekend in Amerika, Chris Franky en Brad Scott aan de jeugd vroegen wie van hen een persoonlijke relatie met Yeshua hadden. Slechts twee van de aanwezige tieners staken hun hand op. Franky en Brad realiseerden zich ineens dat er een generatie verloren ging en daarom worden er in Amerika Messiah Meetings georganiseerd zodat benadrukt wordt hoe men in een persoonlijke relatie met Yeshua kan komen. In dezelfde ontmoeting wordt nadrukkelijk verteld wat die persoonlijke relatie inhoudt.

https://mail.campyeshua.com/about-us/our-history

Deze vraag kunnen wij in onze eigen gezinnen aan onze kinderen voorleggen, want het ligt zo dat onze kinderen zichzelf bewust moeten worden zodat zijzelf tot een weloverwogen persoonlijke keuze komen.

De openbaring die wij als ouders kregen is niet voldoende voor hen. Wij zijn het aan hen verschuldigd om hen te vertellen hoe wijzelf die persoonlijke relatie met Yeshua kregen. Wij ouders kunnen uit eigen ervaring getuigen wat een persoonlijke relatie met Yeshua inhoudt.

Dat is de kinderen tot voorbeeld, maar zijzelf dienen zich bewust te worden dat de persoonlijke relatie met Yeshua van hun ouders niet voldoende is voor hen. Zodat zij de Vader zelf kunnen gaan vragen en Hij het hen persoonlijk geven zal. En dat zal levensveranderend zijn voor hen.

Het is goed dat zulk onderwijs thuis begint, omdat ouders de eersten zijn in het leven van een kind.

Hoe zegenrijk zou het zijn, als alle vingers opgestoken waren in dat Camp Yeshua….

Dan zou er een groep gemotiveerde jongeren opstaan voor hun generatie.

Dichterbij huis..

Hoe is het in ons eigen huishouden?

Een vraag waar we over mogen en moeten gaan denken omdat het van het grootste belang is dat wij niet de laatsten zijn, die Yeshua persoonlijk kennen.

Het is ook belangrijk voor de jongeren die wel een persoonlijke relatie met Yeshua belijden, maar nauwelijks of geen toekomstige jongeman of jonge vrouw vinden voor een huwelijk vanwege het ontbreken van een persoonlijke relatie met Yeshua in die ander. En wat dan?

We zullen bij onszelf te rade moeten gaan of wij gedaan hebben wat de Vader van ons verlangt om onze kinderen naar Yeshua te leiden door hen erin voor te gaan, bespreekbaar te maken, voordat zij het of van anderen horen of afhaken.

Uit het Woord weten wij dat een natuurlijk mens de geestelijke zaken niet verstaat,tenzij zij wederom geboren zijn en een persoonlijke relatie met Yeshua krijgen, geleid door de Geest van Heiligheid.

1Co_2:14  Maar de natuurlijke mens begrijpt niet de dingen, die des Geestes Elohims/Gods zijn; want zij zijn hem dwaasheid, en hij kan ze niet verstaan, omdat zij geestelijk onderscheiden worden.

De draad (weer) oppakken is ook vernieuwing.

Abba YHVH is ons tot hulp en sterkte, omdat het Zijn aandacht heeft. Hij heeft ons immers onze kinderen ten erfdeel gegeven?

@Hadassah

Een gedachte over “De volgende generatie

  1. Een echt gebeurd relaas, dat mijzelf ter ore kwam was van een kleine jongen, die vanaf zijn geboorte door zijn ouders onderwezen werd over de bijbelse waarheid. Met tekeningen, psalmen zingen en andere liederen op heel jonge leeftijd. Hem de weg uitleggen hoe hij tot Yeshua komen kon. Op 3,5 jarige leeftijd vroeg hij zelf om gedoopt te worden door onderdompeling en toen zijn moeder vroeg of hij wel wist waaróm en wat de voorwaarden er voor waren, kon hij het zijn moeder uitleggen. En zo werd hij op 3,5 jarige leeftijd gedoopt. Hij bleef kiezen voor Yeshua, ook toen hij ouder werd…

    Het is zó belangrijk om een hartsrelatie met Yeshua te hebben. we kunnen als ouders niet vroeg genoeg beginnen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s