We ontvingen een bemoedigend bericht van een ons bekende familie uit Portugal, dat we hieronder citeren:

“We hebben geen speciale Efraimmeetings hier, in de zin van dat we er dat onderdeel van het geloof extra aandacht geven. Wel hebben we ontmoetingen met Efraimieten (al dan niet of ze het zelf weten 😉)…

Sinds ongeveer een jaar hebben we een prachtige groep mensen om ons heen die we mogen onderwijzen en door onderwezen worden. Onder andere over Efraïm, maar voor sommigen is dat nog veel te ver weg. 

We ontmoeten in familie setting nieuw gelovigen, nieuw shabbat vierenden, en ‘doorgewinterde’ efraïmieten/israelieten. Een vaste kern en daaromheen wat komt en gaat. Het gaat zoals de Vader het leidt en zoals we zelf invullen. 

Over het algemeen hebben we het niet vaak over ingewikkelde theologiën, maar lezen we Bijbel, om elkaar te bemoedigen en versterken, te vertrouwen op de Vader. We getuigen van Zijn grootheid en zingen voor Hem. Dat hebben we echt nodig in de moeilijkheden die ieder persoonlijk ervaart. We proberen vooral karaktervormend bezig te zijn, en op Yeshua te blijven zien. Dat is naar ons idee de taak van de Bruid. 

Eéns in de maand proberen we aanwezig te zijn op een grote markt om te zingen. Geweldig, en dat geeft mooie gesprekken. Sindsdien hebben we ook Portugezen in de groep. Een man die zelf de shabbat heeft ontdekt en bekend is met de 2 huizen (Ezechiël 37 e.a.)…en dat in katholiek Portugal. Ook zo’n onverwachte hoek. Duidelijk het werk van Abba!

Met ons leven proberen we anderen te dienen waar de Vader het wil. Allereerst in ons gezin en dan daarbuiten. In nederigheid en afhankelijkheid. 

Laatst mochten we verschillende andere ons bekende families uit andere delen van Portugal ontvangen, dat was gezegend. Mooi om zo enigszins verbonden te zijn met anderen in het land. Ook uit België is een familie langs geweest. Heel fijn en bemoedigend. 

De Vader is een volk aan het voorbereiden. We snappen nog veel niet en zien niet altijd waarom we hier zijn en wat de Vader zijn plannen zijn. Toch door alles heen vertrouwen we dat Hij ons roept als we verder mogen trekken en ondertussen gewoon dienstbaar zijn. 

Veel zegen met jullie werk,

Groet van ons 5-jes…

Fam Markerink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s