Pesach op een bijzondere lokatie

We hadden al weken van te voren plezier in het vooruitzicht. Deze keer hadden we als gezin een chalet geboekt op camping t Beloofde land om samen met een paar logeé’s het eerste weekend van Pesach/haMatzot met de Sameachfamily mee te doen.

Zij hadden een soort logboek gemaakt waarin de kinderen en tieners de volle aandacht kregen gedurende het weekend.

We hielden de Pesach ieder in ons eigen onderkomen en dat was dit keer zowel eenvoudig als wel heel goed. Daar wij juist recentelijk tijdens een huiselijke familie-ontmoeting op lokatie met elkaar hadden gesproken over het verleden, heden en later betreffende dit feest, waren we best voorbereid. De nadruk kwam te liggen op Yeshua, Zijn daad door in de bres te staan voor Zijn Bruidsvolk en onze bestemming.

Het werd een wervelend weekend met veel aandacht voor kinderen, tieners en ouder(s).

Teveel bijzondere momenten om te beschrijven, toch een paar highlights eruit.

Voor mensen die noden hadden waren er mensen, die wilden luisteren en nazorg verlenen. Er was een gebedsteam aanwezig. Ook de escaperoom voor de jeugd, waar veel voorwerk voor verricht was, de tienermomenten, de bushcraft, Vertellis, dat een origineel vervolg kreeg en niet te vergeten de gezamelijke eetmomenten waren onderwerp van gesprek.

Er bleek veel openheid en ruimte voor het kunnen delen van wat er leeft. De presentatie van Sameach maakte dat menig christen zich op hun gemak voelde. We hebben er verschillenden gesproken. Het moet Zijn werk zijn, anders wordt er niet gebouwd of stagneert het. Waakzaamheid blijft geboden, omdat wij mensen zijn.

Het vernieuwen waarover de Bijbel spreekt staat niet stil. We realiseren ons dat we toepassend verwoorden kunnen. Elke episode brengt nieuwe mensen, nieuwe situaties en in de levensschool van Abba YHVH krijgen we daar vooraf levenslessen voor, zodat we toegerust de ander op gelijk niveau als vrienden kunnen ontmoeten.

Een van de “ontdekkingen” is dat degenen die vanuit het christendom shabbat zijn gaan gedenken en op weg gegaan zijn om veel meer van Yeshua’s Torah/Leefregels van Jezus te ontdekken, Die Ene, niet hebben willen loslaten. En dat Die Ene ook de belangrijkste Persoon is van elke serieuze bijbelgelovige, die in een andere fase wandelt op het levenspad.

Wij belijden beiden Yeshua/Jezus als de Enige tot behoud en dat is tevens onze grootste en belangrijkste overeenkomst. Van daaruit kunnen we met respect voor ieders fase delen gaan.

En dát… is die liefde waarover de Bijbel/Het Woord van YHVH spreekt.

Niets anders kan ons behoud zijn, alleen Hij!

Joh 14:26 is een belangrijke leidraad, omdat Yeshua het Zelf aan geeft.

Dankbaar dat Abba YHVH ons leidt, zodat wij de ruimte krijgen aan alle wateren te zaaien.

We begrijpen dat Sameachfamily voor Sukkot opnieuw een weekend heeft gepland. Het vraagt wijsheid, kennis en inzicht van YHVH’s Geest  om Zijn Stem te blijven verstaan, zoals dat bij elk ander initiatief bij anderen om samen te ontmoeten, nodig is.

Na dat weekend hebben wij gebruik gemaakt om wat langer te blijven om onder andere feestgenoten in België te bezoeken die recentelijk uit Portugal gekomen waren en ondermeer Liset en Toine bezocht hadden van wie wij regelmatig updates ontvangen over hun inzet aldaar. Een bezoek aan Levi’s in Barneveld en een goede bekende van ons in Lunteren en omstreken maakten er met elkaar goede dagen van.

Tussen de feesten hopen wij, zoals in ons verlangen ligt, met mensen verbinding te kunnen leggen én te onderhouden, omdat Hij ons aanmoedigt dat te doen.

Dan zal Hij ook wel wegen vinden waarlangs onze voet kan gaan.

@Hadassah

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s