Baht Rivkah Whitten, die Yeshua belijdt, schreef het lied Heal our land. Ligt dat verlangen om volkomen herstel in ons aller hart? Dat Abba Vader ons hoort en ons opnieuw bezoekt. Psalm 80 schrijft in vers 20:  “O YHVH Tzevaot/HEERE, God der heirscharen! breng ons weder; laat Uw aanschijn lichten, zo zullen wij verlost worden.”  Op haar website deelt Rivka het verhaal wat eraan vooraf ging. Op youtube schrijft ze ondermeer:

“Heal Our Land is een krachtig gebed voor herstel en genezing, voor ons en ons land! Geschreven door de Heilige Geest en gezongen door Baht Rivka Whitten, het is een profetische hartenkreet om een heilig bezoek! Het is een epische oproep om de heiligen van elke stam, taal en natie te verzamelen, om op te staan in heiligheid, vrijmoedigheid, liefde en eenheid ter wille van het Koninkrijk, Lazman Hazeh (voor een tijd als deze, in het Hebreeuws)! Bezoek ons opnieuw! Laat jezelf weer zien! Keer ons naar u, herstel ons land en breng ons weer tot leven!”

Baht Rivkah heeft ook een lied over Efraïm, getiteld Ha ben Yakir Li ( Jeremia 31:20) geschreven. Met dat lied kwam zij op mijn pad. Later vroeg ik haar eens wat zij er zelf onder verstond. Van haar begreep ik dat zij begrijpt dat Efraïm onder ons is. In Amerika ontmoette zij verschillende van hen die bekend zijn met het gedachtengoed van Bney Yosef en werd ermee bevriend.

Op haar website staat zowel het lied Heal our Land met introductie alswel Ha bne Yakir Li:

“Achter de schermen van de release van Heal Our Land Zes maanden geleden waren we drie dagen verwijderd van het instappen in een vliegtuig om terug te keren naar Zuid-Israël, toen een tragedie ons gezin trof. Mijn relatief gezonde zwager Gary stierf plotseling op 46-jarige leeftijd aan een zware hartaanval. Hij was de jongere en enige broer of zus van mijn man. Hij zorgde ook voor mijn schoonouders, die doof zijn en niet in de beste gezondheid verkeren. We bleven een paar weken om te rouwen en de vele details van Gary’s begrafenis en bezittingen uit te zoeken. Het was door deze tijd van schok en verdriet dat de Heilige Geest de Schrift en melodieën in mijn hart begon te drukken, een in het bijzonder die later de single zou worden die ik vandaag uitbreng. Ons plan was om zijn ouders in een begeleide woonsituatie te krijgen omdat ze niet met ons mee konden naar Israël, maar voor we het wisten, stond de hele wereld op zijn kop met covid. Niet alleen kregen we geen compensatie voor onze retourvlucht, maar nu waren we niet in staat om een ​​goede plek voor mijn schoonouders te vinden vanwege alle nieuwe beperkingen. Nooit hadden we gedacht dat we in september nog steeds in Amerika zouden zijn en niet in staat zouden zijn om naar huis terug te keren om ingewikkelde redenen met betrekking tot het Israëlische staatsburgerschap van mijn man, het welzijn van mijn schoonfamilie en de nog steeds extreme lockdowns in Israël. Terwijl we op antwoorden wachtten, probeerde ik het meeste uit mijn tijd te halen en begon ik dit nummer en andere op te nemen voor mijn vierde cd-project. Ik wist niet dat dit lied het thema zou worden van een onverwacht initiatief van Abba Vader voor mijn man en ik en onze kinderen om bolwerken af ​​te breken in aanbidding en gebed in heel Amerika. Terwijl ik dit schrijf, zijn we op reis. We waren in het hart van de opstand hier in Amerika, we waren bij BLM/George Floyd, ANTIFA, CHAZ/CHAD en anderen, en riepen de heiligen in deze gebieden op om in gebed in te stemmen en Gods hoop en liefde te delen met velen die verloren en gekwetst waren . We zijn van de oostkust naar het westen gereisd, van Orlando naar Atlanta naar Nashville, door het grootste deel van het Midwesten naar Minneapolis, Portland, de staat Washington en vele staatshoofdsteden en strategische locaties daartussenin. Het is echt een radicale reis van geloof geweest en het lijkt nog niet voorbij. Dit nummer heet Heal Our Land.

Dit is mijn gebed en de roep van mijn hart om Gods genade voor ons in deze moeilijke tijd. Het is een speciaal lied, geschreven door de Heilige Geest en geproduceerd/gezongen/gespeeld door mij en enkele gezalfde en getalenteerde artiesten. Zou je willen luisteren en als je daartoe bewogen wordt, zou je deze link dan delen op je e-maillijsten, op sociale media en hoe je je verder geleid voelt? Het is een krachtige melodie en een sterk woord voor een tijd als deze (lazman hazeh, in het Hebreeuws). Moge God ons de GENADE geven om in deze laatste dagen DUIDELIJK te zijn. Hij heeft een groter plan dan we zouden kunnen vragen of denken en roept ons op tot een dieper niveau van geloof en gehoorzaamheid — mogen we allemaal gehoor geven aan zijn oproep. Veel dank en veel Agape-liefde, Baht Rivka Whitten (voor de familie Whitten).”

https://lazmanhazehmusic.com/

https://www.facebook.com/lazmanhazehmusic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s