Het cliché “de ene nieuwe mens”

Omdat we de nieuwsbrief van onze familie uit Noord Amerika ontvingen, bladerde ik op hun website en vond een artikel van Ephraim Frank, dat mij direct raakte.

Met name de alinia waar de volgende woorden stonden vermeld: “maar de identiteit was nog steeds vastgesteld als: “heiden” en “Jood”. Deze volharding die de scheidsmuur tussen Jood en heiden in stand houdt, is gevaarlijk en vernietigend.

Gevolgd door de uitleg :
Let op wat er staat in Efeziërs 2: 11-14, in de verzen die voorafgaan aan de “één nieuwe mens” -verklaring: “11 Onthoud daarom dat u, eens heidenen in het vlees – onbesneden wordt genoemd door wat de besnijdenis wordt genoemd in het vlees door handen – 12 dat je in die tijd zonder Messias was, vreemdelingen van het gemenebest van Israël en vreemden van de beloofde verbonden, zonder hoop en zonder Elohim in de wereld. ” Dus als iemand nog steeds een “heiden” is, wordt iemand gedefinieerd als zijnde zonder Messias, vreemd van het gemenebest van Israël, vreemdeling van de verbonden van belofte, zonder hoop, en zonder Elohim in de wereld.
We weten waarom er tegenstand is, maar niet iedereen die tegenstand biedt, weet waarom.
 
Van Ephraim Frank:
Net zoals we hebben gehoord en de toename van aardbevingen en andere natuurlijke verschijnselen hebben gezien, zo vindt er een schok plaats in de beweging van de profetische vervulling van YHVH’s bestemming voor de twee huizen / naties van Israël – Juda en Efraïm. Volgens Ezechiël 37 zullen deze twee huizen van Israël één worden in de hand van YHVH.
 
Een van de schijnbaar belemmerende obstakels voor de vervulling van deze stap wordt gezien in een ‘goedbedoelde’ interpretatie van de passage in Efeziërs 2:15 die verwijst naar de ‘Ene Nieuwe Mens’. Zoals ik in het verleden heb geschreven, lijkt het verbazingwekkend dat deze “één nieuwe man” -persoon twee gezichten heeft, of misschien zelfs twee hoofden: een heidense en een joodse, en nooit zullen de twee elkaar ontmoeten. Dus ook al wordt verondersteld dat dit cliché van “wij zijn één nieuwe mens” eenheid brengt in het lichaam van de Messias, het is in feite een compromis voor de waarheid van wat de Geest doet om de twee huizen van Israël te verenigen.
 
Onze tegenstander weet dat als Yeshua, die naar de hemel is opgestegen om dit herstel van het huis van Jacob (het huis van YHVH) te volbrengen, erin slaagt YHVH’s eerstgeboren natie te verenigen, zijn regering op deze planeet zal eindigen.
 
Het cliché van “één nieuwe mens” zou dus een oecumenische beweging van de Babylonische kerk kunnen ondersteunen om te voorkomen dat het overblijfsel terugkeert, net zoals de Prins van Perzië en de Prins van Griekenland deden in de dagen van Daniël.
 
Onlangs, tijdens een zeer gezalfde lofzangbijeenkomst met twee musici die hun professionele talenten aan de Geest hebben onderworpen, hen verenigend in een genezingsbediening, merkte een van hen op dat hij een ‘heiden’ was die samen met hun joodse partner dient als: één nieuwe mens ”. In werkelijkheid was hun bediening zeer effectief, met getuigenissen die moesten volgen, maar de identiteit was nog steeds vastgesteld als: “heiden” en “Jood“. Deze volharding die de scheidsmuur tussen Jood en heiden in stand houdt, is gevaarlijk en vernietigend.
 
Let op wat er staat in Efeziërs 2: 11-14, in de verzen die voorafgaan aan de “één nieuwe mens” -verklaring: “11 Onthoud daarom dat u, eens heidenen in het vlees – onbesneden wordt genoemd door wat de besnijdenis wordt genoemd in het vlees door handen – 12 dat je in die tijd zonder Messias was, vreemdelingen van het gemenebest van Israël en vreemden van de beloofde verbonden, zonder hoop en zonder Elohim in de wereld. ” Dus als iemand nog steeds een “heiden” is, wordt iemand gedefinieerd als zijnde zonder Messias, vreemd van het gemenebest van Israël, vreemdeling van de verbonden van belofte, zonder hoop, en zonder Elohim in de wereld.
 
Let echter op wat Paulus zegt over het ‘nu’, dat wil zeggen het tijdperk dat volgt op de dood, begrafenis en opstanding van de Messias: Israël, of delen daarvan worden zo genoemd?] Zijn dichtbij gebracht door het bloed van de Messias.
Want Hij Zelf is onze vrede, die beide één heeft gemaakt en de middelste muur van afscheiding heeft afgebroken ”…” Want door Hem hebben we beiden door één Geest toegang tot de Vader. Nu, daarom bent u niet langer vreemdelingen en buitenlanders, maar medeburgers met de heiligen en leden van het huisgezin van Elohim ”(Efeziërs 2: 13-14; 18-19). Degenen die zich verzetten tegen deze eindtijdbeweging van de Geest van Elia door te weigeren de bijbelse-profetische geschiedenis van het woord van Elohim betreffende het hele huis van Israël te erkennen, veroorzaken, zelfs indirect, velen die hun identiteit als Efraïm / Israël ontvangen struikelen of worden ontmoedigd over wat de Geest hun openbaart. Deze negatieve houding, gebaseerd op het “Ene nieuwe Mens” -concept, heeft er zelfs voor gezorgd dat sommige Eframieten zich tot het judaïsme bekeerden om aanvaard te worden. Tegelijkertijd, om welke reden of reden dan ook, compromitteren anderen in het Efraïmische ‘kamp’ nu ook deze leerstelling. In het verleden heb ik gewaarschuwd dat YHVH de “vloek” van de jagers (de geest van de islam) naar de zogenaamde joods-christelijke naties zal sturen. Zoals we allemaal weten, gebeurt dit ‘groots’. Als Hij degenen die grotendeels onwetend zijn van deze boodschap zo ernstig veroordeelt, denk je dan dat degenen dit al vele jaren weten en nu de waarheid van YHVH zullen verwateren. vrij uit zal laten gaan?
 
Ik weet echter wel dat YHVH een trouw overblijfsel zal hebben dat de misleidingen van deze laatste dagen zal overleven en op het smalle pad zal blijven, hoe duur het ook mag zijn. Ten slotte is deze boodschap niet bedoeld om de geldigheid van de “een nieuwe mens” schriftplaats te weerleggen, maar probeert ze deze in context te plaatsen. Zoals we allemaal weten, eindigen we, zodra we, zelfs maar een klein beetje, van het “rechte en smalle” afwijken, ver weg en bevinden we ons op een totaal ander pad.
Yeshua waarschuwde ons om voorzichtig te zijn met het “zuurdeeg van de Farizeeën”. Laten we niet vergeten dat, hoewel Yeshua het brood des levens was / is dat werd geboren in het Huis van Brood (Bet Lechem – Bethlehem), Hij op weg naar de kruisigingspaal voortkwam uit het Huis van Verdrukking (Bet On)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s