Een schuld afgelost

The Grand Scale Purim Spiel (Purim Play)

De Israëlitische identiteit is tegenwoordig meer dan ooit belangrijker dan ooit in het recente verleden. Dus wil ik meteen ter zake komen, ontleend aan een lering over het boek Esther, gegeven door Rabbi Fohrman van Alef-Beta. Rabbi Fohrman benadrukt de interessante relatie tussen Leah’s kant van de familie, zoals weergegeven door de “Joden”, en die van Rachel, vertegenwoordigd door de “Benjaminieten” – Mordechai en Esther.

In zijn terugblik op het verhaal van Jozef vermeldt Fohrman hoe Juda (Lea’s zoon) opkwam voor zijn broer Benjamin (Rachels zoon), in een poging hem te redden van het worden van een slaaf van de ‘Egyptische heer’ (Genesis 44: 33- 34). Kijken we even snel vooruit naar het verhaal van Purim. dan zien we dat Esther de Benjaminiet haar leven waagde om de hele Joodse bevolking te redden van een Amalekitische opperheer – Haman, waarmee ze de ‘schuld’ van Benjamin aan Juda terugbetaalde.

Zo dikwijls als ik het verhaal van Poerim heb gelezen, had ik het tot nu toe niet door de ogen van de twee moeders, de twee broers en twee naties gezien.

Als we weer een paar honderd jaar “vooruitspoelen”, horen we over een Messias, uit de wortel van Isaï, de stam van Juda, Lea’s nakomeling, die zegt dat Hij alleen naar Rachels kant van de familie is gekomen, dat wil zeggen: ‘de verloren schapen van het huis van Israël [Jozef] ”(ref. Mathew 10: 6; 15:24). Met die gedachte even snel vooruit naar onze tijd, waarop de nakomelingen van Leah zich in het land Israël vestigen. Hun religieuze leiders beweren dat de Messias (Ben Yosef) in elke generatie is geweest, maar verborgen.

In deze generatie en in onze tijd roepen ze Hem zelfs op om Zichzelf te openbaren. Maar waar is hij?

Het verbazingwekkende is … dat de Messias Zoon van David, die werd geboren aan Lea’s kant van de familie, de Verlosser en Messias werd van het Huis van Rachel / Jozef. Daarom blijft Rachels zoon Jozef Juda veel verschuldigd. Omdat de Geest van de Messias nu in een overblijfsel van Rachels huis woont, maar zo gecamoufleerd dat de Joden zich niet bewust zijn van Zijn aanwezigheid daar. Het zijn nu echter de kinderen van Rachel die Hem terug naar Juda zullen brengen. Zo zal heel Israël worden gered en de schuld betaald.

Verder lezen?

https://etzbneyosef.blogspot.com/2021/02/a-debt-repaid.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s