Voorwoord

Het is de Geest, de Ruach, Heilige Geest Die waait. Wanneer we het gaan verstaan, ‘zien’ we de verbinding, de connectie en concluderen we dat Hij er echt is en werkelijk beweegt. We verstaan het met Zijn Geest in onze geest die levend gemaakt werd. Naarmate wij Zijn Stem gaan verstaan boven alle andere stemmen, heeft ook de huidige impact geen desastreuze invloed op onszelf.

Zie onderstaand schrijven van Ephraim en Rimona Frank:

Shalom Fellow Israelite, Poerim komt snel over ons, en dus worden we herinnerd aan een verklaring van koningin Esther toen ze voor de koning ging om de zaak van haar volk te bepleiten: “Want we zijn verkocht, mijn volk en ik …” (Esther 7: 4). Deze woorden lijken op de een of andere manier relevant te zijn voor onze huidige toestand in het Heilige Land. Diverse belangen op internationale schaal, die hier niet per se gunstig voor ons zijn, stonden op het hoogtepunt van beslissingen die de voornamelijk nietsvermoedende bevolking troffen. Als je echt van YHVH’s mensen houdt, bid dan voor bescherming, voor inzicht en wijsheid, en voor Abba’s wil dat “niemand verloren zou gaan, maar dat iedereen tot berouw zou komen” (2 Petrus 3: 9). Shabbat Shalom en Rosh Chodesh Same’ach
WIND EN VUUR
Op het hoogtepunt van zijn bediening gaf Yochanan de Doper (door onderdompeling/mikweh) een verklaring over Degene die na hem kwam, zeggende: “Hij zal je dopen met de Heilige Geest [Ruach in het Hebreeuws, wat zowel geest als wind betekent] en vuur. Zijn waaier is in Zijn hand, en Hij zal Zijn dorsvloer grondig reinigen en Zijn tarwe in de schuur verzamelen; maar Hij zal het kaf verbranden met onuitblusbaar vuur ”(Matteüs 3: 11-12; Lucas 3: 16-17).
Yochnan sprak prachtige woorden van belofte uit – ondergedompeld / verzonken / verdiept in de Geest (Ruach) van Heiligheid, evenals door vuur, een heilige reinigende vlam die van YHVH zou komen.
Velen werden beslist aangemoedigd en opgewonden toen ze die woorden hoorden; met hun dagelijkse routines geordend door een onderdrukkende Romeinse heerschappij, en het religieuze leven door een corrupte Sadduceeër priesterschap of wettische rabbijnse Farizeeën, moeten deze woorden opwinding en verwachting hebben gewekt.
Om “verzameld” te worden als “tarwe” naar de schuur van Elohim, om op een veilige plaats te zijn, beschermd en klaar gemaakt te worden voor gebruik door de Meester – als gezond brood (het “toonbrood” in het Heilige) … Misschien gingen er eindelijk dingen voorbij veranderen….???
Maar even, niet zo snel…
wat is dit met kaf en verbranding ???? Het kaf wordt meestal verwijderd door het weg te laten blazen door de wind.
Het kaf waar Yochanan het over had, zou een nog erger lot treffen.
Hij kondigde aan dat het zou worden verbrand.
Zelfs de woorden die over Israëls vijanden werden gesproken, waren niet zo hard: “O mijn Elohim, maak ze als het wervelende stof, als het kaf voor de wind!” (Psalm 83:14). Yochanans woorden zijn nog strenger.
Met de woorden “Het kaf verbrandend „met onuitblusbaar vuur” was Yochanan in overeenstemming met Psalm 11: 6, waar staat: „Over de goddelozen zal Hij kolen laten regenen; Vuur en zwavel en een brandende wind zullen het deel van hun beker zijn ”! Wind (geest) en vuur. Zowel Yochanan als de tekstaanhaling gebruiken de twee samen. De wonderbaarlijke onderdompeling van de wind van de Geest en het is vuur is iets waar we naar verlangen – gereinigd door Zijn vuur, vervuld door Zijn Geest!
Zou het kunnen zijn dat YHVH de ZELFDE wind / Geest gebruikt, en hetzelfde vuur om zowel te reinigen als te verzadigen, maar ook om weg te blazen met een onblusbare vurige wind?
Zijn we in het seizoen van de bijna rijping van de tarwekorrels (bijna) klaar om te worden geoogst en verzameld in de graanschuur van de Meester, terwijl het onkruid wordt klaargemaakt om in de vlammen te worden geblazen?
Abba, laat de vurige wind zijn grondige werk in mij doen, zodat de vlam van Uw Geest vanuit mij kan worden opgewekt voor Uw doeleinden, terwijl U het kwaad wegblaast met Uw vurige adem! Ja, mogen we één zijn met zijn Geest. Mogen wij één zijn met Zijn Vuur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s