Zijn we nog op hetzelfde spoor?

Onlangs kwamen er enkele gedachten bij me op die zich verschillende keren herhaalden, dus erev sjabbat vond ik tijd om naar woorden te zoeken die konden beschrijven wat ik ontving.
 
Zijn we, mispacha, nog steeds op de rails?
 
Wij, die openbaring ontvingen over wie we werkelijk zijn in Yeshua, omarmden onze identiteit … Sommigen van ons woonden het congres van Bney Yosef National bij in de bergen van Efrayim. Sommigen van ons woonden alle drie bij. We werden familie zoals Yeshua zegt in Mattheus 12: 47-50. We hadden plannen en deelden onze ideeën met elkaar….
 
Vandaag heb ik nagedacht over al deze ideeën en plannen. Ik dacht ook aan de gelijkenis die ons vertelt over de zaden, de omstandigheden en het resultaat in Mattheus 13.
Laten we lezen:
 
Mat 13: 1 Diezelfde dag ging Yeshua het huis uit en zat aan de zeezijde. Mat 13: 2 En grote scharen verzamelden zich tot hem, zodat hij in een schip ging en ging zitten; en de hele menigte stond aan de oever. Mat 13: 3 En hij sprak vele dingen tot hen in gelijkenissen, zeggende: Zie, een zaaier ging uit om te zaaien; Mat 13: 4 En toen hij zaaide, viel er wat zaad langs de weg, en het gevogelte kwam en verslond het: Mat 13: 5 Een ander deel viel op steenachtige plaatsen, waar het niet veel aarde had; en onmiddellijk ontsproten het, omdat het geen diepte van aarde had. Mat 13: 6 En toen de zon op was, verschroeide het; en omdat ze geen wortel hadden, verdorren ze. Mat 13: 7 En een deel viel in de doornen; en de doornen sprongen op en verstikten ze: Mat 13: 8 Maar een ander viel in de goede aarde en bracht vruchten voort, de een honderdvoudig, deels zestigvoudig, deels dertigvoudig.
Mat 13: 9 Wie oren heeft om te horen, die hore. Mat 13:18 Hoort dan de gelijkenis van de zaaier. Mat 13:19 Wanneer iemand het woord van het koninkrijk hoort, en het niet verstaat, dan komt de goddeloze en neemt weg wat in zijn hart gezaaid was. Dit is hij die langs de weg zaad ontving. Mat 13:20 Maar hij die het zaad op steenachtige plaatsen heeft ontvangen, die is degene die het woord hoort en het met vreugde aanneemt; Mat 13:21 Toch heeft hij geen wortel in zichzelf, maar duurt een tijdlang; want wanneer verdrukking of vervolging opkomt vanwege het woord, wordt hij door en door beledigd. Mat 13:22 Die ook zaad heeft ontvangen onder de doornen, is die het woord hoort; en de zorg van deze wereld en de bedrieglijkheid van rijkdom verstikken het woord, en hij wordt onvruchtbaar. Mat 13:23 Maar hij die zaad in de goede aarde heeft ontvangen, is hij die het woord hoort en het begrijpt; die ook vrucht draagt ​​en voortbrengt, soms honderdvoudig, deels zestig, deels dertig.
 
Vers 5, 20 en 21 vertelt ons over hen die het Woord van openbaring hebben ontvangen, vol vreugde worden, maar geen wortel hebben en wanneer er verdrukking, vervolging of andere zware dingen opkomen, is deze persoon beledigd. In moeilijke tijden zullen we zien welke persoon een wortel heeft of niet. Omdat moeilijke tijden onze verantwoordelijkheid vragen.
Moeilijke omstandigheden vragen ons om op de rails te blijven met alles wat we hebben.
En als we niet in praktijk hebben gebracht wat we hebben ontvangen, als we die kostbare waarheid over onze roeping niet hebben beschermd met de hulp van de Vader … dan verliezen we het zicht.
 
Dan verliezen we het zicht
 
Tegenwoordig worden we in de vier winden van de aarde in onze kamer gezet, sommigen kunnen hun dorp niet uit. Sommigen kunnen hun gemeenschap, familieleden, niet ontmoeten.
Hebben deze omstandigheden zo’n invloed op ons, dat we het zicht verliezen? Dat we langzaam een ​​stap achteruit doen en loslaten wat we van plan waren te doen?
Dit is de ultieme tijd om te focussen dat het koninkrijk der hemelen nabij is: Mat 10: “Maar ga liever naar de verloren schapen van het huis van Israël. Mat 10: 7 En heengaande predikt, zeggende: Het Koninkrijk der hemelen is nabijgekomen.
 
Het koninkrijk van de hemel … Galaten 4 vertelt ons iets meer over dat koninkrijk. Als we tussen de regels door lezen, zullen we beginnen te begrijpen dat alles hier op aarde hier een bepaalde periode is. Als we dieper gaan, zullen we zien en beginnen te begrijpen dat alles wat we zien met onze ogen en begrijpen met onze geest, niet hetzelfde is wat we zien met ons hart.
 
Veel doctrines hebben onze gedachten beïnvloed, maar leerstellingen vinden hun plaats rechtstreeks in ons verstand, niet in ons hart en onze geest.
 
Deze tijd helpt ons veel om het verschil te zien tussen Abba’s Ruach en de geest van mensen.
 
Eze 20:35 En ik zal u in de woestijn van het volk brengen, en daar zal ik u van aangezicht tot aangezicht pleiten. Eze 20:36 Zoals ik bij uw vaderen pleitte in de woestijn van het land Egypte, zo zal ik bij u pleiten, zegt Elohim YHVH. Eze 20:37 En Ik zal je onder de roede laten gaan, en ik zal je in de band van het verbond brengen:
 
Als we de visie hebben verloren, kunnen we ons bekeren. We moeten ons bekeren.
Keer terug naar Abba YHVH en vraag Hem om vergeving dat we door omstandigheden die onze zekerheid in het sociale leven hebben weggenomen, onze doeleinden hebben laten verdampen.
Deze tijd stelt ons op de proef, wat wij bedoelen met Shema …
En als we bereid zijn met een zacht hart, zullen we zien dat we door een sluier hadden gekeken.
Met de hulp van Abba YHVH (Psalm 121) zal Ruach haKodesh ons bewust maken van alles wat Yeshua heeft gesproken – Johannes 14:26 Heb 12: 1 Welnu, aangezien wij ook omringd zijn door een zo grote wolk van getuigen, laten wij elk gewicht terzijde leggen, en de zonde die ons zo gemakkelijk belaagt, en laten wij met geduld de wedloop lopen die voor ons ligt, Heb 12: 2 Opziend naar Yeshua, de auteur en voleindiger van ons geloof; die vanwege de vreugde die hem werd voorgezet het kruis verdroeg, de schaamte verachtend, en aan de rechterhand van de troon van God is neergezet. Heb 12: 3 Want bedenk hem die zulk een tegenspraak van zondaars tegen zichzelf heeft doorstaan, opdat gij niet vermoeid en zwak in uw geest wordt. Heb 12: 4 Gij hebt nog geen weerstand geboden aan bloed, strijdend tegen de zonde. Heb 12: 5 En u bent de vermaning vergeten die tot u spreekt als tot kinderen, mijn zoon, veracht de kastijding van de Heer niet, en laat u niet bezwijken wanneer u door hem wordt bestraft: … Zijn we nog op de rails? Heb 12:10 Want zij hebben ons waarlijk enkele dagen gekastijd naar hun eigen genoegen; maar hij voor ons gewin, opdat wij deel zouden hebben aan zijn heiligheid. Heb 12:11 Nu schijnt geen kastijding voor het heden vreugdevol te zijn, maar treurig; niettemin brengt het daarna de vreedzame vrucht der gerechtigheid aan hen die daardoor worden uitgeoefend. Heb 12:12 Hef daarom de neerhangende handen en de zwakke knieën op; Heb 12:13 En maak rechte paden voor uw voeten, opdat het kreupele niet uit de weg wordt geworpen; maar laat het liever genezen worden. Heb 12:14 Volg vrede met alle mensen, en heiligheid, zonder welke niemand de Heer zal zien: Heb 12:15 ijverig op zoek, opdat niemand de genade van God zou missen; opdat geen wortel van bitterheid u zou kwellen, en daardoor velen worden verontreinigd;
 
Een bemoediging: Spr 30: 4 Wie is ten hemel opgevaren, of nedergedaald? wie heeft de wind in zijn vuisten verzameld? wie heeft de wateren in een kleed gebonden? wie heeft alle einden van de aarde gevestigd? hoe heet hij, en hoe heet zijn zoon, als je het kunt zeggen? Jes. 40:12 -17 Wie heeft de wateren in de holte van zijn hand gemeten en de hemel met de spanwijdte uitgedeeld, en het stof van de aarde in een maat begrepen, en de bergen in schalen gewogen en de heuvels in een weegschaal?
 
Test mijn woorden en gedachten, zegeningen, shalom, Hadassah

 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s