Blijvende gemeenschap

“Maar als we wandelen in het licht zoals Hij [Elohim] in het licht is, hebben we gemeenschap met elkaar, en het bloed van Yeshua de Messias, reinigt Zijn Zoon ons van alle zonde” (1 Johannes 1: 7).

We moeten in het licht wandelen, zoals Hij in het licht is, en dan zullen we gemeenschap met elkaar hebben. Hij is echter niet alleen ‘in’ het Licht,

Hij is het Licht Zelf.

Het Griekse woord voor “gemeenschap” is koinonia, dat wil zeggen: samenzijn, vereniging, gemeenschap, communie, gezamenlijke deelname, omgang.

De reden dat relaties die in het Licht zijn een uitdrukking zijn van positieve intimiteit, is vanwege de aard en het karakter van het Licht. We kennen allemaal Galaten 5: 22-23, en hebben dit misschien uit het hoofd geleerd: “liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid” enz.

In zijn geschriften ‘gooit’ Johannes ze allemaal samen in één woord – ‘liefde’. Hij concludeert dat als we wandelen in de Geest van het Licht, deze kenmerken ons in perfecte harmonie met elkaar zullen verbinden. Hoewel we deze kenmerken van het Licht niet zelf kunnen bereiken, ontvangen we ze door de geestelijke eenheid met Messias Yeshua.

Elohim is getrouw, door wie u werd geroepen in de gemeenschap van Zijn Zoon, Yeshua onze Messias en Heer” (1 Korintiërs 1: 9). Yeshua zei: “Blijf in Mij en Ik in u. Zoals de rank uit zichzelf geen vrucht kan dragen, tenzij hij in de wijnstok blijft, kunt u dat ook niet, tenzij u in Mij blijft ”(Johannes 15: 4 nadruk toegevoegd).

Het Griekse woord voor “blijven” is men’-o; een primair werkwoord: blijven (op een bepaalde plaats, staat, relatie of verwachting) – blijven, doorgaan, wonen, verdragen, aanwezig zijn, blijven, staan. De algemene opvatting van ‘blijven’ verwijst naar een levend wezen dat op een bepaalde plaats bestaat. Hoeveel te meer voor ons, die “leven en bewegen en ons wezen in Elohim hebben”! (Handelingen 17:28). Dus, als we in het Licht wonen / verblijven, zullen of zouden alle eigenschappen van Licht zich vanuit ons sterfelijke wezen moeten manifesteren. We hebben echter een probleem: zonde is nog steeds een kracht die ook in ons werkt, dat wil zeggen in ons vlees/natuur. Toch is zonde gemakkelijk te onderscheiden, omdat de aard ervan wordt gekenmerkt door “liefdeloze” kenmerken.

Onze openingstekst leert ons dat we altijd in gedachten moeten houden en geloven dat het bloed van de Zoon van onze hemelse Vader, Yeshua, ons reinigt van alle liefdeloze uitingen. We mogen de zonde ons niet laten regeren, of zijn zin laten krijgen in de leden van onze ziel (geest, wil en emoties), aangezien we geestelijke wezens zijn, die in een spiritueel Licht Huis leven dat Yeshua voor ons heeft voorbereid. Door in Hem te blijven, verdrijft de kracht van Zijn herrezen aanwezigheid van Licht de geest van duisternis, zodat onze ziel kan genieten van de heerschappij van “Shalom”.

En laat de vrede van Elohim heersen in uw hart, waartoe u ook in één lichaam werd geroepen; en wees dankbaar ”(Kolossenzen 3:15).

https://etzbneyosef.blogspot.com/2020/11/abiding-fellowship.html

2 gedachtes over “Blijvende gemeenschap

 1. Heel erg bedankt. Een goed en fijne Bijbelstudie.

  Ik ben benieuw wat je wil zeggen met: Hoewel we deze kenmerken van het Licht niet zelf kunnen bereiken, ontvangen we ze door de geestelijke eenheid met Messias Yeshua.

  Betekent bereiken hier: produceren/creëren?

  Like

  1. Dank je wel voor je vraag, Aritha,
   Zoals ik het begrijp, zullen wij Zijn Licht dragen en uitdragen, wanneer wij een zijn en blijven in Yeshua. Al naar gelang,denk ik, het blijven in Hem, verkeren met Hem, bepaalt de kracht van het Licht in ons. Wij zijn niet de bron die het Licht kracht geeft. Dat is Hij. Een paar voorbeelden van dat Licht: Psa 36:10  Want bij U is de fontein des levens; in Uw licht zien wij het licht. 1Jn 1:5  En dit is de verkondiging, die wij van Hem gehoord hebben, en wij u verkondigen, dat God een Licht is, en gans geen duisternis in Hem is. 1Jn_1:7  Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.
   Spr 13:9  Het licht (or) der rechtvaardigen (Tzadik) zal zich verblijden; maar de lamp der goddelozen zal uitgeblust worden. 
   Rev_22:5  En aldaar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht der zon van node hebben; want YHVH/de Heere God verlicht hen; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid.
   Vraag gerust! We leren samen.
   Shalom en groet,
   Hadassah

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s