In het voorgaande deel 1 over de opkomende kwestie Polygynie, was er onder de reacties van lezers iemand, die zeer goed onderbouwend uitlegde. Met toestemming van deze broeder werd het tweede deel geschreven, die wij konden overzetten in het Nederlands, om zo ook onszelf en anderen bewust te maken. Want daaruit ontstaat inzicht en dat is nodig.

“Een broeder liet de volgende opmerkingen achter op het blog Etzbneyosef.blogspot.com, waarmee de boodschap die we op Polygynie hebben gepost, wordt versterkt. De meesten van jullie zullen deze commentaren niet hebben gelezen, dus ik vroeg hem of het oké zou zijn om het als artikel te posten. Met zijn toestemming zijn wij dan ook zeer gezegend dit met u te mogen delen. Ik wil dat je weet dat hij een onderzoeksfysicus is aan een van onze universiteiten hier (in Israel), dus de voorbeelden die hij gebruikt worden ondersteund door zijn professionele expertise.

Opmerkingen / gedachten:

Bedankt dat je voor deze kwestie opkomt! Het uiteenvallen van de familie-eenheid lijkt hoog op de agenda van de vijand te staan, waardoor deze generatie ten onder gaat, waardoor hij gemakkelijk toegang heeft tot de komende generatie. Terwijl hij dit door Bileam werkte om de natie Israël te vernietigen, probeert hij eveneens de door Elohim geordende eenheid van de familie sindsdien op verschillende manieren te doorbreken.

Aan de vele goede punten die hierboven zijn aangehaald, zou ik er nog wat willen toevoegen – om te delen met degenen die misschien overwegen om die weg te gaan, om hen, hun families en het lichaam van de Messias van kwaad te redden.

1) Wij, mannen, schieten nog steeds verschrikkelijk tekort in het liefhebben van onze vrouwen volgens de norm van onze Meester. We slagen er nog steeds niet in om onze vrouwen lief te hebben “als de Messias, de gemeente”! Hoe zouden we er dan ooit aan kunnen denken om nog een vrouw toe te voegen, waardoor we nog meer in liefde zullen falen! Een echtgenoot die probeert de speciale behoefte van de ene vrouw te dienen, zal onvermijdelijk de andere verwaarlozen. Door zich te concentreren op de behoeften van de een, zal hij zijn aandacht van de ander moeten trekken. Aangezien men niet twee verschillende meesters gelijk kan dienen, kan men twee verschillende vrouwen niet gelijkelijk liefhebben. Het toevoegen van een vrouw gaat de verkeerde kant op wat betreft ons doel om in liefde te groeien en ‘één te worden’.

2) Wij zijn geschapen, zowel man als vrouw, met het verlangen om exclusief bemind te worden: Hooglied 8: 6 Zet mij als een zegel op uw hart, als een zegel op uw arm. Want liefde is zo sterk als de dood… en het vers gaat verder, jaloezie is wreed als Sheol. Uit alle voorbeelden van de resulterende jaloezie die we in de Schrift en de wereld om ons heen vinden, hoe zouden we – als we van onze vrouwen houden – zelfs maar kunnen overwegen dit risico te nemen met de gedachte dat ‘aanraken van dit vuur ons niet verbrandt’? Menselijke jaloezie is een vernietigende kracht die de mens niet kan verdragen (Spr 6: 34-35), die de belangrijkste fundamenten van het huwelijk vernietigt – het onderliggende vertrouwen aan beide kanten, waardoor de liefde wordt onderdrukt. Bij mannen veroorzaakt het “woede, oncontroleerbare woede” en Elohim gaf speciale instructies voor wanneer de geest van jaloezie een man overwint (Num. 5:14 …). Zorg ervoor dat uw vrouw niet iets lijdt dat u niet eens aankunt of verdragen. Nodig deze geest niet uit in uw huis, want – of het nu voor man of vrouw is – zijn vuur is pijnlijk tot in de diepte van de ziel!

3) We kunnen niet terugkijken en dezelfde standaard op ons toepassen, die Elohim in zijn genade had voor een gevallen schepping met “harde harten” in het oude verbond. Het antwoord van de Messias (betreffende de toegekende echtscheiding die Elohim haatte, maar toestond vanwege hun harde hart) was “… maar het was niet zo vanaf het begin”. Onze Vader heeft de Verlosser gezonden om in ons een nieuw hart te scheppen, niet langer zo hard als steen, om onze geest te vernieuwen in overeenstemming met de geest van de Messias, om ons terug te brengen naar Zijn volmaakte wil, volgens welke Hij ons schiep in het begin toen Hij heeft ons in Eden gemaakt: “Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zijn vrouw [enkelvoud!] Aanhangen en zij zullen één (echad, verenigd) vlees worden. We zouden niet langer als een gevallen schepping moeten leven, maar we zijn hersteld – we zijn een NIEUWE schepping!

4) Het laatste gebed van onze Meester voor ons was dat we “één zouden worden”. In de context van het huwelijk tussen man en vrouw begint dit met “één vlees worden”. Onze eigen fysiologie, zo zijn we geschapen, laat al zien dat het de bedoeling is dat we één man en één vrouw zijn. De eerste keer dat man en vrouw samenkomen, breekt het maagdenvlies en wordt het bloed vergoten en worden beiden letterlijk één vlees, één menselijk organisme. Nu ze één zijn, is elke opeenvolgende keer dat ze samenkomen als een herdenking van dit bloedverbond.

Er is geen fysiologische manier waarop een normale man fysiek één kan zijn met meer dan één vrouw tegelijk.

Volledige lichamelijke eenheid in het huwelijk werkt alleen tussen twee, één man en één vrouw. Als je nog een vrouw toevoegt, kan de man misschien fysiologisch één zijn met elk van hen op verschillende tijdstippen, maar de twee vrouwen kunnen nooit lichamelijk één zijn met elkaar. Daarom kan het triplet van man + 2 vrouwen nooit fysiologisch volledig één zijn.

“Zoals de onverenigbaarheid in fysiologie tussen de twee vrouwen al waarschuwt, wijzen de voorbeelden van polygynie in de Bijbel sterk op de emotionele onverenigbaarheid in het huwelijk met dezelfde man. En zo zal het probleem van de onverenigbaarheid tussen de twee vrouwen bijgevolg een sleutelprobleem worden voor het hele gezin, dat er niet in zal slagen om “één te worden”. Dit moet een sterke waarschuwing voor ons, echtgenoten, zijn, want we zullen niet in staat zijn onze verantwoordelijkheid te vervullen om ons gezin in eenheid te leiden. Polygynie zal het eerder vernietigen en zal ongetwijfeld onze vrouwen en onze kinderen en de kinderen van onze kinderen pijn doen. En uiteindelijk zullen we er verantwoording voor moeten afleggen.

5) Het fundamentele concept van “twee verenigd” vinden we niet alleen in onze fysiologie, maar wordt zelfs op het laagste niveau onthuld; in de materie waaruit Elohim onze lichamen heeft gevormd. Proton en elektron (de basisdeeltjes die de atomen vormen) zijn elektrisch geladen deeltjes – met een tegengestelde lading. Als deze tegenpolen elkaar aantrekken, zullen één elektron en één proton een stabiele eenheid vormen, het waterstofatoom. Het proton is het zware centrum waar het elektron omheen oscilleert. Beiden worden samen aangetrokken en stabiel gehouden door hun tegengestelde lading.

 

Nu is het waar, dat je tijdelijk een zwak stabiel Hydride-atoom kunt vormen, waarin twee elektronen rond één proton oscilleren – maar het zal sterk reageren met zijn omgeving en zijn structuur zal snel uit elkaar vallen. En zolang het bestaat, zullen beide elektronen inderdaad proberen zo dicht mogelijk bij het proton te komen, maar blijven zo ver mogelijk uit elkaar.

6) Nu gaat de eenheid tussen proton en elektron nog dieper. Hoe dichter Proton en Electron bij elkaar komen, des te sterker is de aantrekkingskracht tussen hen. Wanneer een proton en een elektron extreem dicht bij elkaar komen, zal de kracht extreem sterk zijn en zullen ze zich verenigen om een ​​nieuw deeltje te vormen, het neutron. De neutron is niet langer elektrisch geladen – als eenheid worden alle tegenpolen geëlimineerd. Terwijl Elohim de eerste Adam in twee mensen scheidde, man en vrouw, worden ook de menselijke kenmerken verdeeld tussen twee mensen van tegengestelde soort, die tot elkaar worden aangetrokken door hun complementaire verschillen. Als ze één worden, vormen ze de complete mens, niet langer individueel onvolledig maar een complementerende eenheid.

Terug naar de materie van de elementaire deeltjes waaruit ons lichaam bestaat: Deze eenheid werkt alleen tussen één proton en precies één elektron, niet twee.

7) Naast alle waarschuwende voorbeelden van polygynie in de Schrift, is het verder interessant op te merken dat de eerste polygynie van de mensheid verschijnt in de vervloekte lijn van Kaïn. Terwijl de zevende van Adam in de gehoorzame lijn, Henoch met Elohim wandelde, koos de zevende in de vervloekte lijn, Lamech, ervoor om een ​​moordenaar te worden en twee vrouwen te nemen. De een volgde het leven, de ander de dood. De ene lijn (zaad) werd gered door de vloed, de andere eindigde ermee. Zoals het artikel stelt, begon de herstelde schepping opnieuw met koppels van één man en één vrouw. En niet alleen voor de mensheid, maar ook voor alle dieren, die in paren werden gered!

Laten we als echtgenoten niet toestaan ​​dat de vijand het wonder van Elohim schaadt, die ons allemaal één maakte met zijn vrouw. Laat een ieder van ons veeleer met zijn hart werken om zijn vrouw als Messias, zijn gemeente, lief te hebben.”

 
 
 
 
 

 

Een gedachte over “Deel 2 Meer over polygynie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s