Als de verloste Israëlieten van YHVH, of ze nu in het land van Israël zijn of verspreid in de natiën, moeten we het hoofd bieden aan vers 3 van Psalm 125: “Want de scepter van goddeloosheid zal niet rusten op het land dat is toegewezen [gor in het Hebreeuws, ook betekent iemands lot in het leven] voor de rechtvaardigen, opdat de rechtvaardigen hun handen niet uitstrekken tot ongerechtigheid ”. Als we om ons heen kijken, naar wat er op dit moment in de naties gebeurt, vooral de zogenaamde Joods / christelijke naties, moeten we ons afvragen: “welke scepter regeert?” We kunnen stellen dat (wat er ook gebeurt) YHVH soeverein is.                                                                                                        Maar dat is niet wat dit vers eigenlijk zegt. Het zegt dat wij, de verlosten die onze gerechtigheid opeisen door middel van Yeshua, degenen zijn die de scepter van Zijn koninkrijk op aarde en in onze respectievelijke naties vasthouden. Daarmee komt de belofte dat als “we vertrouwen op YHVH” we “niet zullen worden bewogen” (Ps. 125: 1) en daarom, inderdaad, “zal de scepter van goddeloosheid niet rusten op dat wat is toegewezen [of bepaald] ”Voor en voor ons.

Als we echter onze handen uitstrekken tot ongerechtigheid, veranderen we die scepter in de regel van slechtheid en dan zullen we merken dat we vechten tegen YHVH en Zijn vastberaden lot voor ons. Bovendien zullen we, in plaats van vertegenwoordigers van zegeningen te zijn, vertegenwoordigers om YHVH’s oordelen via vloeken te brengen.

Een vers dat voor het eerst onder mijn aandacht werd gebracht in 1976, tijdens een conferentie in Jeruzalem, en daarna natuurlijk een miljoen keer daarna, is 2 Kronieken 7:14: “Als Mijn volk dat bij Mijn naam wordt genoemd, zichzelf zal vernederen, en bid en zoek Mijn aangezicht, en zich afkeert van hun slechte wegen, dan zal Ik uit de hemel horen en zal Ik hun zonden vergeven en hun land genezen ”(nadruk toegevoegd). Maar naar mijn mening is het misschien iets te laat om de inhoud van dit vers toe te passen  om te veranderen wat er in de wereld gebeurt.

YHVH laat het onkruid en de tarwe samen rijpen in de velden van de mensheid (zie Matteüs 13:30). Het zijn de onkruiden die op dit moment hoog oprijzen en daarom duidelijk te zien zijn, omdat ze hun overheidsgezag structureren over de gebogen hoofden van de tarwe. We weten dat dit slechts een seizoen zal worden toegestaan, hoewel het voor de rechtvaardigen geen aangename tijd zal zijn, omdat de Almachtige de zomerhitte moet opvoeren om het zaad te laten rijpen en de planten op te drogen.

Het volwassen onkruid zijn de planten die zijn voortgekomen uit het zaad dat de vijand heeft geplant en die in de loop van het oogstseizoen van YHVH uit het veld zullen worden gehaald. Na het verwijderen van het onkruid wordt de aarde gevuld met de prachtige gouden korrel die glinstert in het zomerzonlicht. Voor de gelovigen is dit ook een gouden kans om hun hoofd te buigen in nederige aanbidding van de Zoon van de Levende Elohim, die met de ziftende waaier / vork in Zijn hand staat om een ​​van de laatste taken uit te voeren die de Vader Hem heeft gegeven . “Zijn wannende waaier / vork is in Zijn hand, en Hij zal Zijn dorsvloer grondig reinigen en Zijn tarwe in de schuur verzamelen; maar Hij zal het kaf verbranden met onuitblusbaar vuur” (Matteüs 3:12 en Lucas 3:17) ).

Matth 3:12 ” Wiens wan in Zijn hand is, en Hij zal Zijn dorsvloer doorzuiveren, en Zijn tarwe in Zijn schuur samenbrengen, en zal het kaf met onuitblusselijk vuur verbranden. Luk 3:17  Wiens wan in Zijn hand is, en Hij zal Zijn dorsvloer doorzuiveren, en de tarwe zal Hij in Zijn schuur samenbrengen; maar het kaf zal Hij met onuitblusselijk vuur verbranden. 

“Zie, ik zeg u, ‘hef uw ogen op en kijk omhoog, hef uw hoofd op, de velden zijn al wit voor de oogst, omdat uw verlossing nabij is’ ‘(Johannes 4:35 met Lucas 21:28).

Als we het vertrouwen en de vreugde van onze hoop tot het einde stevig vasthouden, zijn we als het ware het lot van de Messias door Zijn huis te zijn (zie Hebreeën 3: 6), dus de scepter van slechtheid zal niet op het perceel rusten ( zijnde wij) van Messias – de Rechtvaardige.

Hebr 3:6  Maar Yeshua haMasshiach, als de Zoon over Zijn eigen huis; Wiens huis wij zijn, indien wij maar de vrijmoedigheid en den roem der hoop tot het einde toe vast behouden. 

http://etzbneyosef.blogspot.com/2020/07/allotment.html

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s