Voorbij de berg gaan

Vorige week zonden Ephraim en Rimona Frank een link die naar hun blog leidde met de intrigerende titel “333”.
Shalom Fellow Israelite,

Eind vorige week en in deze, gedurende vijf opeenvolgende dagen, werd ik midden in de nacht wakker en als ik naar de digitale klok keek, werd er altijd 3:33 weergegeven. Dit is in het verleden ook een paar keer gebeurd, maar nooit zo consistent. Bij het ontwaken op de vijfde nacht wilde ik niet naar de klok kijken, maar terwijl ik wakker werd, groeide de druk van de Geest tot het punt dat ik naar de klok moest kijken, dus deed ik dat. Het was weer 3:33.

(to continue reading the article “333”)

Afgelopen week kregen we het vervolg te lezen:

Shalom Fellow Israelite,

Ik wil diegenen bedanken die hebben gereageerd op de brief van vorige week, “333”. Jullie waren allemaal erg bemoedigend en voegden inspirerende opmerkingen toe. Het is interessant om te zien hoe vaak, en op hoeveel manieren, nummer drie in de Schrift wordt genoemd, zowel op een positieve als op een negatieve manier. Het zou zeker een interessante studie opleveren.

Vandaag wil ik ingaan op wat voor sommigen een gevoelig onderwerp kan zijn: “de apostolische roeping”. Gisteren, tijdens een telefoongesprek, stelde een vriend voor dat het hele lichaam van de Messias kon worden gedefinieerd als een apostolische entiteit. Dat gaf me stof tot nadenken en terwijl ik aan het nadenken was over dit idee, kwamen er een aantal geschriften in me op die misschien in dit concept zouden kunnen spreken.

‘Voor wie Hij van tevoren wist, was Hij ook voorbestemd om te worden gelijkvormig aan het beeld van Zijn Zoon’ (Romeinen 8:29). Met andere woorden, we moeten Zijn aard en karakter uitdrukken waar we ook zijn. Zo moeten we ‘Elohim de geur van de Messias brengen onder degenen die gered worden’ (2 Korintiërs 2:15). Wij, in Hem, en Hij in ons, maken het voor Hem mogelijk om Zijn rol als Apostel en Hogepriester te vervullen. ‘Daarom, heilige broeders, deelgenoten aan de hemelse roeping, beschouwen de apostel en hogepriester van onze belijdenis, Messias Yeshua’ (Hebreeën 3: 1). “Zoals u daarom Messias Yeshua de Heer hebt ontvangen, zo wandel in Hem, geworteld en opgebouwd in Hem …” (Kolossenzen 2: 6-7). ‘Want in Hem woont de gehele volheid van de Godheid lichamelijk; en je bent compleet in Hem … ”(Kolossenzen 2: 9-10).

Als ik het werk van Yeshua als Apostel begrijp, is het om Zijn lichaam op te bouwen en te vestigen door het te overzien en door Zich aan Hem toe te voegen die tot Hem worden aangetrokken. Zijn lichaam is een levend organisme dat bestaat uit levende stenen, een heilige entiteit in deze wereld. Omdat we deze schat van Zijn leven in ons hebben, zijn we één lichaam met Hem die degenen verzoent die Hij roept. Wat is het ingrediënt dat Hij gebruikt om de zielen te ‘verleiden’ die Hij roept? Is het niet de liefde die we voor elkaar hebben? Zou dát niet de zoete geur zijn die voortkomt uit de geestelijke vrucht, die fungeert als Zijn vertegenwoordiger om Zijn mandaat van de Vader te vervullen om alle mensen met Zich te verzoenen? “Nu zijn alle dingen van Elohim, die ons met Zichzelf heeft verzoend door Yeshua de Messias, en ons de bediening van verzoening heeft gegeven, dat wil zeggen dat Elohim in Messias de wereld met Zichzelf verzoende, niet hun schuld aan hen toerekende, en heeft ons [als Zijn lichaam] het woord van verzoening toevertrouwd ”(2 Korintiërs 5: 18-19). Zou dit niet onze apostolische roeping zijn? Gewoon iets om over na te denken als we de Shabbat ingaan.

Zegeningen en Shabbat Shalom,

Ephraim en Rimona

Gezien een aantal ontwikkelingen op onze levensreis, getuige gesprekken, nieuwe inzichten en Vaders leiding om verder te trekken voorbij de oase van het eerste beleven in de zin van terugkomen naar Zijn meerdere instructies, zien we dat wat wij al langer bespeurden, ook inderdaad van Hem komt.Daarover schrijven we later.
Zegen, Hadassah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s