Shavuot

Terugziend op een bijzonder weerzien in een omgeving waar alreeds sporen liggen van een eerdere gedenkwaardige ontmoeting, wil ik een kort verslag doen om ook anderen in de vier winden van de aarde te bemoedigen dat ondanks alles het werk van Abba YHVH doorgang vindt.

2016

In het jaar 2016 in het weekend van 23 tm 26 juni hadden wij een ontmoeting met afgevaardigden van Bney Yosef uit Canada, Verenigde Staten, Israel, Europa en Nederland in Gees. Het was een weekend van verdieping en wanneer wij terugzien, constateren wij dat ondanks de testen en tegenslagen, het werk van Abba YHVH om Zijn beloofd Efraïm te helpen ontwaken, gestaag voortgaat.(1)

Bney Yosef Nederland

Vanaf die tijd zien wij ook terug op ontmoetingen op eigen lokatie en elders in het land met de Picknick Bney Yosef Holland én kampeerweekenden.

Shavuot 2020

Een paar weken geleden kregen we de gedachte om op dezelfde camping waar we in 2016 tesamen waren, een blokhut te boeken en die gedachte gaven we door aan de min of meer vaste deelnemers aan gezamelijke activiteiten. Samen toch Shavuot doorbrengen op n andere manier, omdat we niet als groep kwamen, maar meer als van huis tot huis broodbrekende – Handelingen 2:46.

Dat bleek het concept te zijn, dat niemand belastte. We namen afzonderlijk de verantwoording om elkaar te respecteren, zodat ook de campingeigenaren zich niet belast voelden.

Na tweeën smiddags arriveerden de gezinnen.

Het was een feestelijk weerzien en direct alweer als vanouds. Het voortreffelijke weer hielp ons mee om veel buiten te zijn en daar was ruimte genoeg!

Op Erev shabbat werd er zowel samen gegeten alswel afzonderlijk en in de avond zocht men elkaar buiten op.

Buitenontmoeting Shabbat

Op shabbat hadden we een buitenontmoeting. Opgang naar Shavuot. Wat betekent het feest? Wat hield Shavuot bij de berg Sinai in, na de hemelvaart van Yeshua en straks als Israel en Juda weer één volk zullen zijn? Hoe zal die eenwording tot stand komen? Wat kunnen wij doen om daarin en daaraan deel te nemen? Wat is ons aandeel en waarin kunnen we YHVH daarin behagen zonder zelf aan de slag te gaan op eigen houtje? Wat is de identiteit om Israel te zijn? En waarom is het zo weinig bekend? Moeten we judaistisch worden zodat de eenheid bespoedigt wordt? Moeten we het van anderen gaan weten of laten we Vader spreken door de Geest van Heiligheid Die ook in ons binnenste werkzaam is? Herinnerd worden aan ons volk (wij en onze vaderen tevens) die bij de berg verkoos niet rechtstreeks met YHVH te willen spreken, maar liever een tussenpersoon het werk wilde laten doen…en wat kiezen wij? Er kwam uit aan de hand van het geschreven Woord dat wij onder leiding van Zijn Geest op moesten gaan staan in onze identiteit om te getuigen van wat Hij ons deed en dat Abba YHVH uitsluitend volgens zijn protocol werkt. Allen die dat toegewijd zijn, zullen ingezet worden om te zaaien, zodat het in de uiterste hoeken van de aarde bekend gaat worden dat Hij Zich een volk gaat verzamelen, dat met groot verlangen naar de Bruidegom uit ziet. Hem verwacht. Dat het een volk wordt op grond van belofte en niet van afkomst. We hoeven allen al de gekruiste handen van vader Jacob op de hoofden van Yosef’s zonen, Manasse en Efraïm te zien om te beseffen dat het volk wat naar Zijn Naam genoemd is, door die ene Zade Yeshua en Zijn zondeloze bleod, wij van één Bloed en één Geest zullen zijn. Wij, uit de volkeren, stammen en veel vermengd volk zullen eensgezind Amen zeggen op Zijn trouwverbond, net zoals dat plaatsvond bij de berg Sinaï. De volgorde van de gekruiste handen van vader Jacob geeft de orde aan.

De eerstgeborene ontvangt het rechtstreeks van de Vader. Wil ook niet anders dan van Hem en Zijn geschreven Woord en Zijn Geest de openbaring verkrijgen. Dat is het gevolg van de volkomen toewijding, waar geen marge tussen te krijgen is.

Bruidegom eerst. Mensen kunnen hooguit bevestigen wat onze Man en Maker openbaart. maar niet andersom. Dát is de kern van deze openbaring.

Gij zult geen andere goden voor Mijn Aangezicht hebben. Ernstig ook, omdat spelen met andere bronnen eigenlijk flirten is met anderen dan die Ene, Die de eerste en hoogste plaats in ons leven behoort te hebben, willen wij een waardige getuige zijn om Zijn plan te delen.

Spontaan en natuurlijk

Na de shabbatsontmoeting was er een wandeling naar achter, waar ruime velden waren, alwaar jong en ouder zich met een balspel vermaakten.

Zwaaiverstoppertje kon niet uitblijven, een spel dat  Liset Markerink uit Portugal wisten. De jeugd en jongeren maar ook enkele volwassenen hebben genoten!

Veel tijd voor de jongeren en jong volwassenen om met elkaar te praten. Zij zijn ons erfdeel, een feit waar we ons bewust van moeten zijn, omdat zij ook onze toekomst zijn.

Het ontbijt deden we afzonderlijk in onze eigen onderkomens en sávonds spraken we af waar te eten.

De Shavuotdag zelf had een spontaan open karakter. We waren voorbereid en we leefden het uit in de gesprekken, het samen optrekken.

We hebben allen de zegen van de Vader ervaren en aan het werk gezien in ons allen.

Fijn ook dat we allen op de camping konden zijn, een camping die we kunnen aanbevelen omdat er wederwijds respect is, ook van de eigenaren,die best wel wat waardering mogen krijgen.

Dankbaar en blij zien we terug én naar de toekomst om samen op te trekken.

 

 

(1). Uitgangspunten die besproken werden op de gedenkwaardige bijeenkomst van Bney Yosef in 2016 in Gees:

1. Elohim is bezig ons op te laten staan ​​om samen te werken met anderen over de hele wereld die zoeken wie we werkelijk in Hem zijn; in het proces,
2. We worden gescheiden van vroegere associaties (geloofsmodaliteiten) om samen te komen of samen te komen met mensen met dezelfde geest en soortgenoten in eenheid
3. Wij zijn een volk dat op zoek is naar het schriftuurlijke bewijs van onze oorsprong, erfgoed, erfenis en bestemming, en,
4. We zijn begonnen nieuwe uitdrukkingen en nieuwe verklaringen voor ons geloof te ontdekken, die gebaseerd zijn op de onverwachte openbaring van oude waarheden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s