Met dank aan Ephraim Frank:

Vandaag bracht de Geest vier keer de roeping onder de aandacht die rust op het verloste overblijfsel verlost in deze generatie van het zaad van de voorvaderen. Deze roeping brengt ons terug naar de schoot van Rebekka, toen YHVH Jacob uitkoos om Zijn natie / goy te zijn, om uiteindelijk een koninkrijk van priesters voor Zichzelf te worden. Yeshua gaf zijn leven op zodat we konden ‘terugkeren naar de baarmoeder’ van onze voorouders. Deze moeders baarden pijn, net als Rachel, die daarbij stierf. Zij, boven alle andere moeders, bleef huilen om haar kinderen zoals YHVH ze voor haar had verborgen, tenminste totdat Hij het Nieuwe Verbond inluidde door het bloed van Yeshua.

In Zacharia hoofdstuk 10 zien we een glimp van het herstel van zowel Juda als Jozef / Efraïm. Het huis van Juda’s terugkeer naar de natie kwam in 1948 toen ‘zij’ in een dag werd geboren “, door middel van een stemming in de Verenigde Naties. Tegelijkertijd deed zich een ander fenomeen voor in de vallei van droge botten; het huis van Yosef begon de adem van YAH in hen te voelen komen en het geluid van ratelend en kabbelend geluid resoneerde in veel christelijke denominaties.
  
Zo begon Ezechiël hoofdstuk 37 te kloppen in de harten van velen die geloofden dat Yeshua / Jezus de Messias van Israël was, Die als een bloedverwant-verlosser kwam om Jacob terug te brengen naar de Vader. De adem van Yah bracht nieuw leven in hun Abrahamitische beenmerg en werd gewekt tot hun identiteit als de tweede stok / natie van Jozef / Efraïm. Maar naarmate de tijd verstreek en de oproep tot heiligheid door gehoorzaamheid aan dovemansoren gericht was, kozen velen er gewoon voor om door te gaan met wandelen in de genoegens en rijkdommen van deze wereld. Helaas begon daarmee de visie om de tweede natie / stok te zijn af te nemen; zelfgenoegzaamheid en instemming met het geestelijke of niet-geestelijke leven onder de naties trad in. Omdat de onmiddellijke terugkeer naar het land op dit moment geen haalbare optie is, maakte Ephraims reconstructie van zijn natie en ijver voor Zion plaats voor een herevaluatie van de mogelijkheden om terug te keren naar het Beloofde Land, vergezeld van een gevoel van vermoeidheid en hopeloosheid.

Nog tragischer: als dit soort apathie voortduurt, zullen de kinderen die in ‘Hebreeuwse wortels’ families worden geboren, niet weten dat ook zij een heel belangrijke rol moeten spelen in hun generatie van Israëls nageslacht. Bovendien heeft de wijdverspreide vergeestelijking van het zaad van Jacob zelfs in Israëlitische families vaste voet gekregen. De ouders spelen het recht in de handen van degenen die pleiten voor vervangingstheologie. Deze stand van zaken, of de mogelijkheid van een dergelijke ondergang, staat in contrast met de verheven roeping van een ‘segulah/bescherm’-natie/volk, die geacht wordt te functioneren als het eerstgeboren koninklijke priesterschap, wat een zeer akelige conclusie vormt.

Het is een belediging voor de trouw van het verbond dat Elohim met onze natuurlijke voorouders en moeders houdt, vooral in deze tijd waarin we leven, aangezien snelle veranderingen in deze wereld worden geïntroduceerd. Kijk en bid daarom, blijf alert op de subtiele tactieken van de vijand om ons weg te trekken van de visie die ons wordt voorgehouden. Yeshua’s werk is om onze voormalige buitenlandse / niet-joodse identiteit te herstellen, terug in onze nationale identiteit als koninklijk priesterschap en heilige natie – “Israël” – door het inwonende koninkrijk door Zijn Geest.

https://etzbneyosef.blogspot.com/2020/05/through-strainer-2.html

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s