Yaacov’s Offspring: Klaas uit Nederland

Mijn naam is Klaas, 51 jaar geleden ben ik geboren in Ommen, dat ligt in Overijssel, in het oosten van Nederland. Ik woon nu in Elburg, dat ligt in Gelderland, in het midden van Nederland.

ik ben een alleenstaande (gescheiden) vader van twee kinderen, mijn dochter is 20 en mijn zoon is 15 en wonen beiden bij hun moeder.

Ik kreeg een zwaar Christelijke opvoeding en moest naar de kerk en zondagsschool. Toen ik begon te puberen heb ik dat alles de rug toegekeerd en ging de “brede weg” op.

In 1998 trouwde ik met Marielle en we waren al vrij snel in blijde verwachting van ons eerste kindje. Maar toen; zes weken voordat onze dochter geboren zou worden werd er bij mij een hersentumor ontdekt en ik werd geopereerd. Onze wereld stond op zijn kop en werd nooit meer zoals het voorheen was. Door de tumor, operatie en nabehandeling heb ik NAH gekregen, dat is Niet Aangeboren Hersenletsel, waardoor ik een ander persoon werd, en wij samen daar niet mee overweg konden.

In 2005 na een bewogen huwelijk en echtscheiding ben ik radicaal tot geloof gekomen in Jezus Christus en bezocht evangelische pinkstergemeenten waar ik bevriend raakte met een echtpaar waar ik regelmatig op bezoek ging.

Op een gegeven moment kwamen deze vrienden tot ontdekking dat de geschreven Thora nog steeds geldt en vertelden mij daar regelmatig over als ik bij hun was. Hun verhalen verbaasden en verwonderden mij, daar het totaal anders was dan ik had geleerd, (ook vanuit mijn opvoeding). Dit raakte mij telkens, daarom vroeg ik God wat ik hier mee moest doen, of ik ook die weg moest gaan bewandelen? Deze vrienden begonnen mij ook mee te nemen naar Sabbath bijeenkomsten waar ik ander mensen ontmoette en waar ik ook een klik mee kreeg, ondertussen ging ik ook nog gewoon naar mijn evangelische gemeente.

Dit duurde een aantal jaren totdat ik Efraïm en Rimona Frank en later James Block in Nederland mocht ontmoeten. Tijdens een extra bijeenkomst met James in Garderen werd ik zo geraakt door de liederen en vooral de woorden die daarbij gezongen werden.

Ik ging de Heer aanbidden zoals ik gewend was, en toen gebeurde het, God sprak rechtstreeks tot mijn hart, door de muziek heen,

en ik wist in één keer wat ik moest doen en wat mijn identiteit was. Vader maakte mij duidelijk dat ik Efraïm ben en mijn evangelische gemeente moest verlaten.

In de tijd die daarop volgde kwam ik tot ontdekking dat de geschreven Thora niet had afgedaan en dat het offer van Yeshua toch een iets andere betekenis heeft, Hij opende de weg tot de vader zodat ik ook toegang tot Zijn Thora mocht hebben.

Tijdens het lezen van het woord ontdekte ik steeds

weer “nieuwe dingen” en mijn hart begon weer te branden.

De mooiste ontdekking vond ik toen ik in Ezechiël las over de twee stukken hout. Daaruit komt het verlangen om weer één volk te zijn en dat ik een familie heb.

Ik ken mensen in de buurt die dezelfde overtuiging hebben. Ook bezoek ik een messiaanse gemeente waar ik meespeel in de muziek.

Een gedachte over “Yaacov’s Offspring: Klaas uit Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s