Vandaag was ik de vernieuwde website van onze Yosef- familie in Noord Amerika aan het doorlezen. Met name het artikel Evanglism- historically and hysterically- how we learn to walk trok mijn aandacht.
In gedachten kwam een door mij geschreven artikel dat ik op 26 maart 2016 op een andere website deelde, omdat het over hetzelfde onderwerp gaat in een zelfde strekking. Ik noemde mijn uitleg:

Is er een verschil tussen evangeliseren en delen?

Toen de Summit in Tampa kwam en we lazen over de declaraties, specifiek punt 8, bedacht ik dat vanuit mijn gezichtspunt evangeliseren nooit mijn uitgangspunt is.
Komend een orthodox christelijke achtergrond was ik introvert in uitleggen over de bijbel en toen ik ongeveer dertig jaar geleden Yeshua’s Torah ontdekte, had ik dezelfde instelling.Als ik deel is dat niet met een programma maar door gedachten die spontaan in me opkwamen.
Jaren geleden had ik een telefoongesprek met een joods maatschappelijk werkster over vrijwilligerswerk en info daarover.
Zij vertelde me wat zaken en ik vroeg haar wat zij mij toestond om te delen en op welke manier. Ik vroeg haar dat, omdat ik namelijk in die tijd Yeshua al beleed en de feesten vierde.
De erg vriendelijke maatschappelijk werkster gaf mij de volgende woorden dat wanneer ik vrienden werd met joodse mensen ik zeker kon delen wie ik was en wat ik praktiseerde net zoals vrienden dat gewoon zijn om elkaars activiteiten te vertellen in een vertrouwde setting.
Na het telefoongesprek werd ik vrijwilligster voor een paar jaar en begeleidde joodse vluchtelingen in ons land met de hulp van deze vriendelijke maatschappelijk werkster. Het was een erg gezegende tijd….

Verder lezen: https://tegentlicht.com/2016/03/26/is-er-een-verschil-tussen-evangeliseren-en-delen/

én in het engels: https://tegentlicht.com/2016/03/25/is-there-a-difference-between-evangelizing-and-sharing/

De lezenswaardige link met de titel Evangelisatie, historisch en hysterisch is aanbevelenswaardig om te lezen op de website van Bney Yosef North America..Ook het betreffende punt 8 komt ter sprake, waarin zij uitgebreid en duidelijk uitleggen, wat zij onder het begrip “evangeliseren” verstaan.

Voor zover ik het heb begrepen, getuigt het onderstaande artikel van liefde kracht en bezonnenheid:

https://bneyyosefna.com/evangelism-historically-and-hysterically-how-we-learn-to-walk/

Binnenkort vind de eerste regionale ontmoeting plaats in Mesa – Arizona!

BYNA Regional Family Gathering – Mesa, Arizona!!
Join Us Jan. 24-26, 2020

https://bneyyosefna.com/connect/events/mesaregionalfamilygathering/

 

IMG_20191228_231755

We hopen u op de hoogte te houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s