Versterkt worden om te mogen pleiten?

Recentelijk kwam mij de situatie in gedachten waar Mozes doorheen ging bij het beleven van zijn taak om de kinderen Israels voor te gaan en hen Vaders instructies te geven.

Mozes was door de Vader aangesteld na een gedegen voorbereiding en toegerust.

Het volk was na hun wellicht door emotionele instemming verder gegaan in de gesteldheid die menselijk blijkt. Uit het boek Numeri maar ook Exodus kunnen we opmaken hoe moeilijk Mozes het heeft, maar ook hoe geduldig onze Vader met hen is en toch komt er een eind daaraan.

Dat deze mensen, net uit het land Goshen bevrijd, niet of nauwelijks voor ogen hadden wat er werkelijk van hen verlangd werd en wat zij ook hadden kunnen volbrengen, mits zij de hulp van Abba hadden aangenomen en de leiding van Mozes, blijkt keer op keer uit de opgeschreven geschiedenis.

En nu, anno nu, leven wij vanuit de genade dat Yeshua voor ons de Deur werd naar de Vader. Hij droeg de zonde en schuld door ongerechtigheid, zodat er opnieuw een huwelijk met Hem plaats kan gaan vinden.

De Hebreeënbrief vertelt ons van het vernieuwde verbond, de priester naar de orde van Melchizedek en wij…

Ook wij hebben met ver en misleiding te maken en ook wij zouden dat beloofde land weleens kunnen missen mits wij niet in het spoor willen gaan die Hij ons voorgesteld heeft.

Ik kan me Mozes enigzins voorstellen… Wij die nu in de woestijn der volkeren getest worden of wij vast willen houden aan het onversneden geschreven Woord van YHVH, verlicht door de openbaring van Zijn Geest.

Ik schreef er ergens anders iets over, omdat het me bezighoudt en nu we toch opgaan richting Yom Teruah, weleens een boodschap voor deze tijd.

Beproef mijn woorden!

https://tegentlicht.com/2019/09/16/op-mogen-staan-en-pleiten/

 

Een gedachte over “Versterkt worden om te mogen pleiten?

  1. Een eenvoudige naar duidelijke boodschap. Ik hoop en bid dat we met zijn allen aan de overkant komen en niemand in de woestijn achter zal blijven. Het is een boodschap die in deze tijd niet zo geliefd is, omdat het Godsbeeld naar de andere kant is doorgeslagen: een God, enkel overvloeiende van alleen maar genade. En de gedachte dat iemand ook nog eens voor een dichte deur kan komen te staan omdat hij/zij het met Zijn woord niet zo serieus heeft genomen wordt wordt al lachend weggewuifd. Dapper om dat woord toch te laten klinken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s