Het afgelopen kampeerweekend bleek opnieuw een ware zegen. 

Aankomst vanuit binnen en buitenland

De eerste deelnemers uit Engeland, moeder en dochter arriveerden met een vlucht donderdagmorgen en dit keer konden ze via Schiphol per trein, wat tijd bespaarde en daarna bij een dichtstbijzijnd station afgehaald worden . Wij aan deze kant vonden kaartjes terug voor een leuk prijsje.
Sjonge, wat er allemaal aan lekkers uit hun backpack kwam!
Deze familie leerden we jaren geleden kennen en er waren jaren dat we elkaar diverse malen bezochten. We deelden de bezoeken en gastvrijheid, zodat de kosten verdeeld werden. Wanneer men de mogelijkheid heeft om elkaar langer dan een dag te zien, ontstaan er bijzondere banden. Afgelopen haMatzot/Ingezuurde broden waren wij bij hen in Engeland.

Dezelfde dag s’middag kwam een vriend van onze zoon uit België, die tot maandag bleef en op vrijdag kwam de vriend zonder tipi en had iets creatiefs bedacht om te overnachten.
Tevens kwam een vriendin, die de keuze had wáár haar tent te zetten, omdat de meeste overige deelnemers ervoor gekozen hadden op de Open Shabbat te komen.
We vingen de ontmoeting aan met een kleiner aantal mensen, wat heel gezellig bleek.
Onze zoon had de partytent al van te voren opgezet, omdat er buien op komst waren gedurende de tijd van t weekend en zo begon de erev shabbat in de tent.
Taal bleek geen probleem, we speelden er wat mee, zodat een ieder wist wat we deelden.
Grappig was dat dochter Y wat Nederlandse zinnetjes had geleerd die dan wel niet van toepassing waren hier, maar wel hilariteit opriep… “de neushoorn heeft een hoorn en een staart” en bij herhaling ontbrak de ‘s’,… Nu gebak, koek ed was er meer dan voldoende.

Shabbatmorgen  

Om elf uur was het inloop en de meesten daggasten waren er binnen t half uur.. Kennismaking met verschillenden volgden, anderen zagen elkaar na jaren terug. Er waren relatief veel jongeren tot een jaar of 23, wel vanaf ’t ene kleintje, dochter J. die ’t de hele dag goed maakte.
Na een praatje en installeren, lukte het (ivm t aantal mensen) om zowel in de tent als daarbuiten onder ’n soort tarp.
Een van de aanwezigen had een gitaar meegebracht.. En na gebed volgde de medley

Samenspraak betreffende heilig- onheilig

Het studiemoment was voedend. Het principe’ een ieder heeft wát’ geeft allen ’t gevoel gelijkwaardig te zijn inclusief de jongeren. Zus S. die dit onderwerp opperde, had ook nog vragen (1) ter overdenking om mee naar huis te nemen. Aan de hand van diverse teksten werd dat “Heilig/onheilig”. Iedereen kreeg de teksten een week van te voren zodat we ons konden voorbereiden.
Teksten waren: Lev 19:19, Deu 7:1-5, Deu 22:11, Ezra 9:2, Dan 2:43, Matt 6:24, Matt 13:24-30,36-43,  2 Kor 6:14-16, Jac 3:10-13.

Na de samenspraak, volgde de lunch. Omdat ook daar een ieder wát van meegebracht had, was er zowel overvloedig alswel gevarieerde ‘aanvoer’.
De jongeren hadden de tijd en ruimte om activiteiten te ontwikkelen. Een wandeling viel in ’t water in de zin, dat zij overvallen werden door ’n flinke bui en allemaal druipnat terugkwamen. Verkleden hoe doe je dat als er weinig voorhanden is? En zoals het gaat in een sfeer van vrijheid als gevolg van shalom in de gelederen, kwamen creatieve oplossingen.

De karaoke sessie was ook leuk. Liederen naar keuze werden als begeleiding gebruikt en een paar jongere als oudere aanwezigen (er werd zelfs een spontane sister “act” gevormd, zongen hun gekozen liederen, welke van James Block waren.

Spel en…

Er was tussendoor veel te bepraten, terwijl de jongeren zwaaiverstoppertje speelden in de schemering. Hoe zij de zwaaiers moesten zien, was ons een raadsel, aan het gelach te horen vermaakten zij zich uitermate. De laatste daggasten gingen o 01.00 uur weg.

Met de kampeerders was het een leuk samenzijn tot het laatste moment. “Where have you been…in…?”                                                                                                         Iedereen kwam behouden thuis.

Als Abba Vader bouwt…

We hebben opnieuw uit de sfeer, reacties en alweer nieuwe aanmeldingen ogen mogen opmerken dat Abba YHVH aan dit initiatief blijft bouwen.                                 Het is een bemoediging voor ons allen maar ook voor hen die verre zijn.                  We kregen ondermeer de groeten van James Block en Liz, Ephraim en Rimona Frank, het team van Beyond the Mountain.

Dank aan alle deelnemers, hun inzet om te komen, de jongeren om mee te willen met hun ouders… samen mochten we er iets moois van maken voor -Zijn Aangezicht.

1.Vragen aan Abba: 1) Zijn er dingen in mijn leven die ik heb gekozen te doen maar die U mij niet gevraagd heeft te doen? Dingen die ik niet éérst aan U heb gevraagd te doen?     2) Vader zijn er relaties in mijn leven die mijn relatie met U in de weg staan, die mij bij U weghouden?                                                                                                                                         3) Vader wat is verkeerd zaad van mezelf (bijv verkeerde verlangens, leugens) en van de vijand (bijv valse leer) in mijn leven? Haal het onheilige (zaad) weg en vraag Vader je te leiden in elke stap die je in jouw leven maakt. Abba YHVH wil ons denken, hart en leven van vermengd zaad reinigen zodat wij zuiver en onvermengd zijn.

 

 

 

Een gedachte over “Where have you been….?

 1. Shalom Hadassah,

  Voor het eerst heb ik even heimwee naar Nederland. Over jullie samenzijn te lezen brengt goede gevoelens, wat mis ik dat…

  Hier gaat het goed met ons gezin, helaas in relatiesfeer moeilijker. Maar, we mogen erop vertrouwen dat de Vader de wegen leidt!

  Shalom en liefdevolle groet,

  Liset

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s