Kampeerweekend juli 2019

We hebben in de loop van afgelopen dagen opnieuw een kampeerweekend gehad. Met daarbij een Open Shabbat voor daggasten.

De voorbereidingen gingen ons gemakkelijk af, we krijgen er handigheid in, maar zeker de inzet van de kampeerders en daggasten hielp daarin ruimschoots mee. Ze kwamen uit allerlei regio’s, zelfs uit Portugal!

Ieder nam zijn of haar eigen kampeermiddel plus alles wat nodig was om zelfstandig  te bivakkeren. Ieder nam de eigen potluck mee en zo hadden  we gedurende de tijd dat we samen waren heerlijke afwisselende voeding en baksel te proeven.

Op vrijdagmiddag kwamen de eersten aan en in alle ontspannenheid een plekje uitgezocht.. Voor het geval er een spat regen zou kunnen vallen hadden we een grote partytent opgezet. De buitenkeuken werd ingericht en zachtjesaan richting de erev shabbat, wat een gezellig samenzijn bleek.

Voor het studiemoment op de shabbatdag zelf hadden we het volgende onderwerp:

Voorbij de berg..

Bereidwilligheid
Belofte van YHVH
Ons tot voorbeeld
Dienstbare en vrije
Yeshua Middelaar en Hogepriester

Exodus 19:8
Ezechiël 37: 15:28
1Cor 10: 1-4
Galaten 4
Hebr 8

Bij ons het in gebruikelijk om met elkaar qua onderwerp uit het Woord te lezen en doordat we dat van te voren aangeven, kan een ieder daar zelf al vooraf wat over opzoeken en voorbereiden. We nodigen altijd uit dat een ieder die wat heeft daar ook de ruimte voor krijgt om er wat over te delen. Dat was ook nu rijkelijk het geval. Een van de aanwezigen gaf aan Mattheüs 23 te lezen ter ondersteuning. Het bleek dat het niet een individueel onderwerp was, maar instemming van allen, daar we genoten van elkaars inbreng.

We gaan de vooraf opgegeven teksten door en ook tussendoor mag er inbreng gegeven worden. Bij de aanvang geven we aan, waarom we tot het onderwerp kwamen, en het komt ook voor dat anderen onderwerpen mogen aandragen.

Vanwege de kinderen en tieners, die er in de regel bijzijn, houden we geen lang studiemoment, maar het onderwerp kan gewoon doorgang vinden, wanneer de jongeren daarna wat anders gaan doen. Het rijke van deze gang van zaken is dat we in familieverband aanvangen, optrekken en ruimte geven voor alle leeftijden.

Na de uitgebreide lunch was er tijd voor ontspanning. Er werd spontaan bij elkaar geschoven en onderling gebabbeld, kinderen renden met de bal of waren op deen van de trampolines. Met de meeste samen gingen we “zwaaiverstoppertje”  aan, wat aanleiding gaf tot veel hilariteit! Een van de zwaaisters zat verstopt in de partytent…

We zwaaiden in de namiddag ons aller Portugese vrienden uit en maakten ons op voor het avondeten. Wat gezellig toch, het leek net een beetje op Sukkot, maar dan in kleinere setting.

Wat ook een leuk spel is met allen, is de stoelendans. We doen het bijna elke keer tijdens de kampeerweek. Wat een vrolijkheid en humor! Vanwege privacy tonen we geen filmpjes, maar ik kan u verzekeren, dat het spel aan te raden is…Wel stevige stoelen gebruiken of een paar afdankertjes… Ook nu deden we het met de meeste aanwezigen. Drie maal.

Het kampvuur ontbrak ook niet en daarna, zo tegen elven of iets later, ging een aantal mensen met onze zoon mee een boswandeling maken.

Ik denk dat tegen enen de laatste daggasten vertrokken, wat overigen nog een gepuzzel a om de opklapstoelen en de tassen mee te krijgen. Ik hoorde de mompel   ” het lijkt wel de  wonderbare spijziging…meer mee terug dan meegenomen ….”

De volgende morgen was het nog een leuk samenzijn met evengoed een overvloed aan zoet en koek bij het koffiemoment…En wat dachten we van de laatste lunch? Ik denk dat we allemaal wat eenvoudiger eten deze eek, maar zien terug op een zeer geslaagd kampeerweekend, waarin de Vader,Abba YHVH, opnieuw liet zien dat deze opstelling Zijn zegen heeft. Over niet al te lange tijd hopen we een nieuwe datum te hebben.

Dank ook aan allen (ongeveer 30-tal) die samen met ons dit weekend tot zulk een goede herinnering maakten.

Hineh matov!

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Kampeerweekend juli 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s