Verslag kampeerweekend juni 2019

Afgelopen weekend hadden we een kampeerweekend met de meeste mensen tot dusver en het ging ook allemaal soepel. Tussen het weekend in hadden we tevens de shabbat openstaan voor daggasten. De deelnemers kwamen zowel uit Belgié als Nederland en waren van alle leeftijden. Er was relatief veel jeugd.

We hadden de buitenkeuken wat praktischer aangepast tijdens de voorbereidingen.Ook  hadden we een grote partytent opgezet voor het geval er een spetter regen zou gaan vallen. Omdat de meesten met tenten kwamen, konden er relatief meer deelnemers overnachten.

We hadden iedereen gevraagd zelf hun eten en drinken mee te nemen zodat de kosten naar beneden geschaald konden worden tot nihil.

In de voorbereiding wat te behandelen op shabbat kwamen we opnieuw op Galaten 3 uit.

Vrijdagmiddag als eerste de tipigast, die t inrichtte als een heus huisje. Erg knus. Gaandeweg kwamen de anderen en na het opzetten van tenten, werden spullen naar de buitenkeuken gebracht alwaar rustig  met de voorbereidingen voor de avondmaaltijd werd begonnen.

Zoals gezegd ging het soepel met zoveel mensen, ook toen op de shabbatdag meer families kwamen.

Na de inloop werd begonnen met wat muziek en daarna werd de Galatenbrief behandeld. We hadden vooraf gevraagd of mensen aanvullingen gerelateerd aan Galaten 3 wilden aandragen.

Er ontstond nog een levendige discussie over wel of niet raadplegen van Talmoed, waarin duidelijk werd wie daar wel of niet gebruik van wilde maken en waaróm.

Na de lunch gingen de meesten een wandeling maken naar het nabijgelegen natuurgebied, waar men opnieuw een levendig gesprek had ondermeer over geneeswijzen, waar niet iedereen het naadje van de kous van wist, maar onderzoeken is een must om het juiste pad te vinden. Ook voor zulke zaken is het goed om elkaar te horen.

De jeugd kon hun energie tussendoor kwijt aan allerlei spelletjes en trampolines…

Zaterdagavond was het kampvuurtijd met een snack en een snaps. Er werd voorgesteld om de volgende morgen een wandeling te maken in de zandduinen, waarvoor om tijd te besparen ivm met vertrek snamiddag, de auto tot het natuurgebied te gebruiken. Op een paar na, die eerder weg moesten, hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door het verstrekkende gebied. Voor velen was dit de eerste keer.

 

 

Diverse malen werden we herinnerd aan de kinderen Israels. Zij dienen ons tot voorbeeld, schrijft de Corinthebrief en we hebben er veel aan wanneer wij hun gezindheid lezen. Dat maakt weloverwogen keuzes makkelijker als wij het willen.

In de namiddag van yom rishon gingen de laatste gasten weg en momenteel ziet de tuin er weer uit als voorheen. Tot over een paar weken. Dan verwachten we deelnemers uit een verderwegland…

Alle eer aan Hem Die was,is en komt.

@Hadassah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een gedachte over “Verslag kampeerweekend juni 2019

  1. Shalom Hadassah (en Kees),

    Fijn verslag, we zien er naar uit er de volgende keer ook bij te zijn! Nog een dikke week en dan hopen we bij jullie te zijn. Zondagmiddag/avond zal het worden. Kunnen we nog iets voor jullie meenemen vanuit Portugal?

    Alvast een gezegende shabbat gewenst,

    (Toine en) Liset

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s