Yaacovs Offspring: Anna from The Netherlands

Anna ontmoette ik voor het eerst in Duitsland en later op een verrassend moment in Drenthe. We zijn daarna meer en frequenter met elkaar in contact gekomen en haar vroeg ik of zij haar verhaal met ons delen wilde..

1.Kun je jezelf in enkele woorden introduceren?

Ik ben Anna Schalk, getrouwd en ik woon in het noorden van Nederland. Ik geloof in Jeshua vanaf mijn 16e, ik kwam tot geloof in de gereformeerde kerk. Ik ben agrarisch opgeleid en heb leidinggegeven aan verschillende agrarische projecten. Daarnaast ben ik actief in het schrijven van liederen, het maken van muziek. Ik schilder en teken, ontwerp danskleding en geef dansles aan een groepje gelovige vrouwen, in een mengvorm van verschillende stijlen, Messiaanse dans, stijldans, countryline dans, aanbidding dans met doeken en vlaggen dit alles op Bijbelse muziek.

2. Zou je willen vertellen hoe je hebt ontdekt dat de geschreven Thora nog steeds geldt?

Ik was 35 toen mijn man en ik onze Joodse wortels van ons geloof vonden, maar eigenlijk liep ik hier al tegen aan toen ik op mijn 16e voor het eerst de Bijbel begon te lezen. Ik ben niet met het geloof opgevoed en las dus vrij objectief het Woord, zo kwam ik ook bij de tien woorden en las daar over het houden van de sabbat en dat het de zaterdag is die wij zouden moeten rusten. Een van mijn eerste vragen was, waarom zitten we dan op zondag in de kerk? Dat zou zijn omdat Jeshua op een zondag was opgestaan en om die reden, moesten gelovigen op zondag de rustdag hebben. Ik kwam het alleen niet tegen toen ik de Bijbel helemaal uit had gelezen. Maar op mijn 35e gingen mijn man en ik naar een Bijbelstudie avond van een Messiaanse huisgroep een dorp verderop, en daar werd ons heel duidelijk uitgelegd hoe het nu kwam dat de sabbat verschoven werd naar de zondag. Dat dit een antisemitische reden had, en de sabbat nog steeds op zaterdag gehouden moest worden. Daarna kwamen we achter steeds meer dingen, naast de sabbat ook de andere feestdagen, we waren allebei direct overtuigd dat dit de weg was die wij moesten gaan volgen. Terug naar onze Israëlische roots.

3.Wanneer heb je je bijbelse identiteit ontdekt?

Mijn Bijbelse identiteit kwam ik eigenlijk 3 jaar geleden tegen, maar ik kon dat toen nog niet pakken. Het is pas vrij recent dat ik meer en meer in dit geloof durf te staan.

4.Weet je mensen bij jou in de buurt die dezelfde kennis belijden en waarmaken? Heb je ontmoetingen met hen?

Er zijn geen mensen in mijn buurt die deze kennis hebben en dit toepassen in hun leven.

5. Weet je welke roeping het huis van Israël en het huis van Juda hebben? Kun je het bevestigen met het geschreven Woord?

Israël en Juda hebben o.a. de roeping om Gods lof te verkondigen Jesaja 43:21 Het volk dat Ik Mij geformeerd heb, zal mijn lof verkondigen. Verder kan ik dingen afleiden van de roeping van de stammen los van elkaar, als ik kijk naar de zegeningen die Jakob zijn zonen meegeeft Gen. 49:1-28. En de zegeningen die Mozes uitspreekt voordat hij sterft. Deut. 33. Er zullen misschien nog meer dingen te vinden zijn over de roeping, maar dit zijn de dingen waar ik het eerste aan moet denken.

Toevoeging

Sinds het openbaar worden dat mijn voorouders tot de stam van Juda behoren en ik dus nageslacht van Juda ben (en niet alleen vanuit het geloof zaad van Abraham), ben ik de Bijbel anders gaan lezen en pak ik stukje bij beetje meer van de zegeningen en beloften, de erfenis die specifiek hoort bij Juda, maar ook van het complete verenigde volk. Op een gegeven moment bedacht ik dat als wij veel ellende in ons leven waren tegen gekomen veroorzaakt door de vloek van afgoderij en overspel, vanwege de bloedlijn van het voorgeslacht, dat er ook iets voor te zeggen was, dat er voor een bekeerde afstammeling ook een recht lag op de zegeningen en de erfenis, na reiniging van de bloedlijn. Ik zie de roeping om Gods lof te verkondigen terug, in de creatieve talenten die ik ontvangen heb en waarin ik me mag bewegen. Het verkondigen van wie onze God is, en wat Hij in een duister mensenleven kan doen, maak ik o.a. concreet op de website die ik heb en op mijn YouTube page. Juda betekend lofprijs, daarin past het musiceren en dansen. In de zegen over Juda zie ik het uitleven van het element van het koningschap, de Leeuw van Juda, de scepter noch de heerserstaf zullen van tussen zijn voeten wijken totdat Silo komt (Gen. 49:10). Ik ervaar soms het brullen van de Leeuw, vooral als mijn man en ik tegenover duistere machten komen te staan, dan de autoriteit pakken van de heerserstaf.

https://annaschalk.vpweb.nl/

https://www.youtube.com/channel/UCYALHhPx-92UYqrftYa0Ixw

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s