BYNC3 Bijbels portret van de vrouw én Natie

We hebben als gezin deelgenomen aan het derde Congres van Bney Yosef National te Ariel in Shomron. Een van de onderwerpen die ter sprake kwam en die we van te voren al door hadden kunnen nemen is het bijbelse portret van de vrouw met de nadruk op de Bruid, die zich tooien gaat.

Om een solide familie te kunnen vormen dienen we in het oog te houden wat YHVH vanaf het begin voor ogen had. Wanneer we dat concept als model nemen met alle ins en outs vanuit hebreeuws zicht bekeken en begrepen, bouwen wij aan families en van families aan een gezonde natie, die uitmondt in een Bruid die in de ogen van haar Maker en Man Zijn volle aandacht krijgt en mëér dan dat.

Verrassend genoeg was de bron van de informatie mij al erg bekend, daar ik twee jaar geleden bepaald werd bij het huwelijk in het algemeen en in het bijzonder. Naast het Woord kwam ik in aanraking met Kesha Kallacher die vanuit hebreeuws oogpunt het bijbelse portret van de vrouw uitdiepte in een serie artikelen. Daarin kwam de man volledig tot zijn recht.

Ephraim en Rimona namen deze info om ons te attenderen dat het eveneens te maken heeft met het tooien van de Bruid. Zij voegde daarbij vragen die we vooraf aan het Congres al konden doornemen.

Tijdens het Congres werden we in vier groepen verdeeld, de getrouwde mannen en vrouwen én de ongetrouwde mannen en vrouwen. Elke ronde tafel kreeg een bepaalde tijd om het nog es door te nemen en de vragen samen te beantwoorden. Dat werd gebundeld en zo kon iedereen van iedereen horen, wat men ervan dacht. De bedoeling is dat we er ons van bewust worden wat er ten diepste van ons verwacht wordt. Want met het bouwen van solide en gelukkige huwelijken, kunnen we een fundament vormen, die de basis wordt voor het herstel van Zijn kinderen, Zijn volk, Zijn Natie, Zijn Vrouw.

Wij hebben ervan genoten!

Het bijbelse portret van de vrouw (def versie) (1)

Information in English:

The Biblical Portrait of Woman-Highlights (2)

2 gedachtes over “BYNC3 Bijbels portret van de vrouw én Natie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s