Als de Bouwer bouwt….

Psa 127:1  Een lied Hammaaloth, van Salomo. Zo YHVH het huis niet bouwt, te vergeefs arbeiden deszelfs bouwlieden daaraan; zo YHVH de stad niet bewaart, te vergeefs waakt de wachter. 

Bovenstaande woorden zijn erg belangrijk als we iets ondernemen. En wanneer we ervaren dat Hij bouwt, verwondert het ons…

Na de Sukkot zijn er diverse ontmoetingen en activiteiten geweest, zowel hier als in het buitenland. We kunnen terugzien op een inspirerende tijd.

We hadden al eens eerder doorgegeven dat er diverse jongerenontmoetingen zijn geweest. De laatste was voor een week terug. Zulk een zegen dat zij voor een weekend bij elkaar zijn. Vaak wonen zij ver uit elkaar om vriendschappen te onderhouden en dan zijn zulke initiatieven een uitkomst.

In de loop naar december hopen we opnieuw een Picknick te organiseren en we hebben al een lokatie op het oog.

Wij zijn niet de enigen die ons ervan bewust worden dat we onderdeel uitmaken van een groter groeiende groep mensen, ook van de kant van Juda zijn er berichten te melden. Rivkah Lambert Adler heeft onlangs een boek gepresenteerd met de titel “Ten from the Nations: Torah Awakening Among Non-Jews” Na de inleiding komen diverse mensen aan het woord, waarvan we er een aantal persoonlijk hebben ontmoet. Een aantal van hen maken deel uit van de wereldwijde beweging Bney Yosef, ook wel bekend onder de naam Ephraim. Twee verslagen zijn afkomstig uit Nederland. Ook Rivkah hebben we ontmoet op het laatste Congres Bney Yosef National in Ariel vorig jaar. Zij was daar samen met haar man en een andere journalist, Adam Eliyahu Berkowitz met wie we (samen met anderen) van gedachten hebben kunnen wisselen. Van beide kanten hebben we dat als zeer bijzonder en gezegend ervaren. De genoemde journalisten schrijven oa voor BIN oftewel Breaking Israel News.

Op de website van Pete Rambo kwamen we een verslag tegen over Harry Rozenberg, een rabbi uit Israel. Met hem hebben we eveneens vorig jaar een bijzonder gesprek gehad ergens in Jeruzalem. Ook met hem konden we van gedachten wisselen hoe we er in stonden.

Een paar weken geleden waren we te gast bij Lammie Lassche, die bij een lokale radio het programma “Oog op Israel” verzorgde. We werden gevraagd wat te delen over onze activiteiten en wat Bney Yosef betekent. Dat was een ervaring op zich, maar we kennen Lammie, dus die eerste keer was gauw vertrouwd.

Binnenkort willen we op onze beurt Lammie uitnodigen om wat over haar werk en de winkel l’chaimtolife te vertellen. Ephraim en Rimona Frank, die toen in Nederland waren, hebben we destijds eens meegenomen om kennis te laten maken.

We hebben vernomen dat het derde Congres van Bney Yosef National vóór Pesach 2018 plaats hoopt te vinden. Toch bijzonder, al deze ontwikkelingen…

We houden u op de hoogte!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s