Hoe een bijzondere ontmoeting tot stand kwam

Vanmorgen een bijzonder gesprek gehad waarvan het spoor terugvoerde naar Israel. Gedurende het laatste verblijf van Yahnathan in Israel had hij een ontmoeting met een familie aldaar, die op bezoek kwam in de plaats waar hij verbleef en waarvan de contactgegevens even op zich lieten wachten.

Via A.R. die wij tijdens de eerste en tweede Congress BYNC in Ariel hadden ontmoet, konden we contact maken. Grappig was het dat het niet de familie was, maar een inwoonster van dezelfde woongemeenschap die ons doorverwees naar de betreffende familie, waarvan ik met de vrouw des huizes, Y, contact ging leggen. Zo kregen we naast hen ook contact met de eerder genoemde jonge vrouw.

Al mijmerend hoe Abba YHVH in zo’n proces zoveel meer zegen legt, schreef ik vanmorgen even met Y en van haar vernam ik dat wij beiden dezelfde ingrediënten hadden meegekregen in een andere volgorde. Haar familie van huis uit joods in Rusland, hadden zich ,generaties terug, bekeerd tot het christendom en zij was teruggekeerd tot YHVH’s torah en Yeshua de plaats gegeven Die Hem toekomt.

En ik die opgroeide in de rechterflank van het christendom, dertig jaar geleden door een openbaring torah instapte samen met ons gezin en later pas gewaar werd over m’n joodse roots via m’n vader. Ik ben de vierde generatie.

Haar vertelde ik dat ik me door deze ontwikkeling tussenin voel staan en dat is goed en een zegen. Tussen Yudah en Yosef. In de lijn van wat een Nederlandse vriendin es een keer  schetste dat zij in het Efraimkamp opgegroeid was en nu bij bloedlijn ontdekt had volbloed joodse te zijn. Ze voelde, zei ze, zich tot nu toe in het Efraimkamp het beste thuis…

Maar al met al zijn we op weg om Israelieten te worden. Nu eerst ontdekken in welk verstrooid huis we horen en later wanneer YHVH ons door Zijn hand Zelf herenigd met Yudah samen de kinderen Israels te worden.

Ik hoop bij leven en welzijn dat wij  Y en haar familie bij een volgend bezoek aan Israel  gaan ontmoeten. En dat zou goed mogelijk zijn, omdat we interesse hebben in het derde Congres BYNC, dat voor Pesach 2018 georganiseerd gaat worden in Ariel.

@Hadassah WD

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s