Binnenkort vind er in Israel een reünie plaats.Afgevaardigden uit vele landen komen bijeen om familie te worden. Familie worden na die lange tijd van verstrooiing is een onderwerp dat hoog op de agenda staat. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar niet onmogelijk.De picknicks die we in Nederland organiseren, hebben hetzelfde op het oog en dat is een uitdaging.

Bij elkaar komen als gelijkgestemden als Yosef is niet saai. We komen zoals de veelkleurige rok van Yosef, uit alle richtingen,inzichten, meningen (en dat weten we in ons land best goed te ventileren) leringen en regio’s.

Familie worden vraagt tijd en iets nieuws is onwennig, want het lijkt alsof er niets gedaan wordt. Dat is ontwennen, ont-moeten zoals iemand op een picknick eens treffend verwoordde.

Familie worden is genegenheid toelaten, sympathie toelaten richting de ander die het soms helemaal niet zo ziet als onszelf. Verbondenheid handen en voeten geven. Want daarin laten we iets zien wat boven wetenschap en kennis uitstijgt. Het behoedt ons voor trots en beter weten. Familie Yosef is een getuigenis voor de wereld en voor Yuda onze broer én het zal YHVH een verlustiging zijn.

Geeft het Woord Yeshua dit ook niet aan?

Joh 15:12 Dit is Mijn gebod, dat gij elkander liefhebt, gelijkerwijs Ik u liefgehad heb.

We zullen u op de hoogte houden en een verslag geven van hoe de reünie in Israel is verlopen

Een gedachte over “Reünie

  1. Shalom,

    Bedankt voor het bericht en een zeer gezegende reunie in Israel toegewenst.

    Vader JHWH doet wonderen, Hij alleen!

    Gr. Fulp

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s