Bruggebouwer:broer Jesse ben Yosef

Mijn oog viel op een artikel (1) van Jesse ben Yosef, die we vorig jaar in Ariel mochten ontmoeten en waar we familie/mispoche mee werden. Sindsdien blijven we met elkaar in contact net als met de anderen die er waren. In onze ogen zijn we niet hoofdzakelijk Nederlanders, Amerikanen of bijvoorbeeld Australiërs. We zijn Israelieten die in deze landen werden geboren omdat onze voorouders en dus ook wij de straf van de verstrooiing moesten ondergaan. We hebben de cultuur van de desbetreffende landen aangenomen,andere goden dienen (Deut.28) en diens cultuur, maar YHVH heeft ons niet uit het oog verloren als Israeliet, alhoewel wij Lo-Ammi waren.

Deut.30:1 en 2

Voorts zal het geschieden, wanneer al deze dingen over u zullen gekomen zijn, deze zegen of deze vloek, die ik u voorgesteld heb; zo zult gij het weder ter harte nemen, onder alle volken, waarheen u YHVH, uw Elohim, gedreven heeft;
2 En gij zult u bekeren tot YHVH,uw Elohim en Zijner stem gehoorzaam zijn, naar alles, wat ik u heden gebiede, gij en uw kinderen, met uw ganse hart en met uw ganse ziel.

Nu in deze tijd nadat de straf van de verbanning voorbij is, zien wij grote groepen mensen (vnl niet joodse) los van elkaar tot het besef komen dat de Torah van YHVH niet afgedaan is. Dat is een  werk van YHVH’s Ruach Ha Kodesh.

De volgende stap is indentiteit, ook dat is een werk van Hem.Vanuit deze specifieke identiteit kunnen we onze roeping aanvaarden en zal er wanneer we dichtbij Hem blijven veel oogst voor Hem komen.

Jesse ben Yosef is een van de mensen die op is gaan staan in zijn identiteit en dat effect merken we.

Om tot een natie te worden is meer nodig dan in ieders hoekje te blijven zitten met al het goede wat we ontvangen.

Als we luisteren naar Abba’s stille Stem dan ervaren we in Zijn naderbij komen dat wij op onze beurt naderen willen tot allen die Zijn torah van harte lief hebben en doen.Dan vallen landsculturen weg.

Baruch ata YHVH!

 

(1) http://torahdrivenlife.com/articles/in-defense-of-article-8/

 

 

Een gedachte over “Bruggebouwer:broer Jesse ben Yosef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s