Garderen: Avond met James en Liz Block

Lieve Mensen,
Even een samenvatting van gisteravond van het ‘concert’ van James en Liz Block uit Jeruzalem. Het was meer een hechte familiebijeenkomst met muziek vanuit profetie.
Het is eigenlijk best lastig samen te vatten in woorden hoe het was. Voor mij persoonlijk was het zonder overdrijven één van de beste avonden van mijn leven.
James legde de nadruk in gesproken en gezongen woorden op de beloften van de Eeuwige door Zijn profeten uitgesproken over de identiteit van Zijn volk. Vaak denken mensen dan dat ‘Zijn Volk’ staat voor de Joden. Maar er zijn ook nog 10 stammen in de verstrooiing. Zij worden met een verzamelnaam ‘Efraim of Israël’ genoemd in de Bijbel. Yeshua zei dat Hij voor de verloren schapen van het huis van Israël is gekomen. Dat betekent dat je als een schaap moet durven zijn, je eigen uitleggingen, eigen invullingen en gedachten moet durven loslaten en simpelweg Hem moet willen volgen als de Goede Herder. Dat begrip ‘Herder’ zie je in het zgn Oude Testament én in het zgn Nieuwe Testament (de eigenlijke Hebreeuwse term is Brit Chadasha = vernieuwde verbond). In het ‘oude’ is het Elohim, de Eeuwige, de God van Israel, in het vernieuwde noemt Yeshua zich de Herder. Dat is niet zo verwonderlijk want Yeshua is God, de God van Israël. Hij is de uitdrukking van Elohim hier op aarde. En Israël is niet 2 of 3 stammen, het zijn er 12.
In Ezechiel 37:15 staat dat Efraim als stok bij de stok van Juda wordt gevoegd en dat ze samen één gaan worden. Yeshua bad voor die eenheid. Dit is Zijn lichaam. Juda kan niet zonder Efraim. Als de 10 stammen (waarvan er al een aantal opgegaan zijn naar het land Israël) opgaan naar het land Israël, kunnen we samen onze erfenis in bezit nemen. Juda heeft Efraim nodig én andersom. Hij bad dat de jaloezie en de trots van beide kanten gestopt zullen worden en dat alle eigen gekozen wegen van ouders op kinderen doorgegeven sinds eeuwen, binnen het Lichaam van Yeshua Zijn wegen zullen worden in Zijn Licht.
James herinnerde de Eeuwige aan Zijn beloften gedaan aan de profeten van ouds over het herstel van de aloude fundamenten.
Hij bad en zong dat Hij zou blazen over de dorre doodsbeenderen van onszelf, van onze (voor)ouders, van de omgeving van Garderen, van hen die zuchten in religie, die zuchten onder vals leiderschap en misleidingen van deze tijd. Hij bad dat mensen zouden durven stappen uit veilige structuren van kerken en gemeentes, van wetjes door mensen bedacht, van afhankelijkheid in relaties en financiën, van tradities van mensen, van de bouwwerken van de sociale structuren van onze maatschappij.
James vertelde dat hij de aanwezigheid van de Heilige Geest sterk ervoer, en die aanwezigheid merkten wij ook op. We hoorden pas na afloop dat hij dit nog niet eerder zó sterk had ervaren in Nederland. Dat kwam zeker ook door de vurige gebeden voordat deze bijeenkomst gepland was én die we samen hebben gebeden in een kleinere groep met o.a. James en Liz voor de bijeenkomst begon.
Ik stuur wat filmpjes mee zodat jullie een idee hebben…

shalom,
een aanwezige.

https://drive.google.com/file/d/0B1nwHv1ZpHo2cmlvZmxBSlJlb0k/view?usp=drive_web

https://drive.google.com/file/d/0B1nwHv1ZpHo2dGwzTjdwVGhIVDQ/view?usp=drive_web

https://drive.google.com/file/d/0B1nwHv1ZpHo2dkk3aWhXc2dPUzA/view?usp=drive_web

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s